Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:16 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 22:49

Παναιτωλικός: βαθαίνει η αγωνιστική κρίση, «σανίδα σωτηρίας» ο κόσμος του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ακόμα «βαριά» Δευτέρα ξημέρωσε για τους φιλάθλους του Παναιτωλικού ύστερα από την «τριάρα» στα Γιάννενα. Ο Tίτορμος, όντας αποδεκατισμένος, μοιάζει ανήμπορος να πάρει θετικό αποτέλεσμα από οποιονδήποτε αντίπαλο, κι όλοι περιμένουν επιστροφές ποιοτικών ποδοσφαιριστών για να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.

Με εξαίρεση τον Μπαρμπόσα, βέβαια, δε φαίνεται ότι είναι πιθανό να γυρίσουν άμεσα οι υπόλοιποι Λατίνοι, αφού και ο κόουτς Αναστασίου όταν ερωτάται για την επάνοδό τους απαντά πως είναι «άγνωστο».

Ο Έλληνας προπονητής βλέπει τις ενδεκαδάτες επιλογές του να μειώνονται συνεχώς και προσπαθεί να βρει λύσεις με σχήματα διαφορετικά από εκείνα που δούλεψε κατά τη θερινή προετοιμασία και παίκτες σε θέσεις διαφορετικές από τις φυσικές τους.

Τα «5-4-1, 3-6-1, 3-5-2» δεν απέδωσαν στα Γιάννενα

Στους «Ζωσιμάδες» επιλέχθηκε ένα «υβριδικό» 5-4-1, που όταν η ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας μετατρεπόταν σε 3-6-1. Οι Χουχούμης (ανέτοιμος) και Αποστολάκης (άνευ ρυθμού) ανέλαβαν ολόκληρες τις πλευρές τους χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Δεν είχαν, βέβαια, και τη βοήθεια από τους μέσους, καθώς ο Λούι, αγωνιζόμενος ως εσωτερικός μέσος ήταν εμφανώς εκτός κλίματος, ενώ και ο Χουχούμης, με εξαίρεση ορισμένες μετατοπίσεις του Ντουάρτε στα αριστερά ήταν απελπιστικά μόνος.

Ο «μοναχικότερος» από όλους στο πρώτο μέρος ήταν ο Βέργος, που υποδεχόταν την μπάλα και οι συμπαίκτες του ήταν σε ακτίνα… 30 μέτρων. Γενικότερα, οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού έμοιαζαν αρκετά μπερδεμένοι, ειδικά όταν προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η μια τελική στο πρώτο μέρος και οι πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις από την άμυνα προς την επίθεση.

Ο Αναστασίου, προφανώς, βλέποντας ότι μεσοεπιθετικά υπάρχει λειψανδρία, προσπάθησε να «χωρέσει» πολλούς αμυντικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα, ώστε να οδηγήσει το παιχνίδι στο γκολ.

Μέχρι ενός σημείου αυτό επετεύχθη, καθώς μέχρι το 30’ ο ΠΑΣ δεν είχε κλασικές ευκαιρίες, αν και πλαγιοκοπούσε τους Αγρινιώτες με τον επικίνδυνο Περέα, αλλά και τους εξαιρετικούς μπακ Πίρσμαν και Σάλιακα. Ο παθητικός Παναιτωλικός, όμως, δεν άντεξε την πίεση και βρέθηκε πίσω στο σκορ από αλλεπάλληλα λάθη.

Η είσοδος του Καρέλη στο γήπεδο και η αλλαγή συστήματος σε «3-5-2» δεν είχε ιδιαίτερη επίδραση στην εικόνα του παιχνιδιού, με εξαίρεση του τελευταίο δεκάλεπτο που οι Γιαννιώτες χαλάρωσαν εντελώς, έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη.

Κατάρρευση μετά το αυστηρό πέναλτι

Η φάση που άλλαξε όλο το παιχνίδι ήταν αυτή του πέναλτι του Μαλή στον Περέα. Ο επίσημος Παναιτωλικός εξαπέλυσε «μύδρους» κατά Τζήλου (ρέφερι) και Ευαγγέλου (VAR) για τον καταλογισμό του.

Είναι αλήθεια πως πρόκειται για αυστηρότατη υπόδειξη, καθώς σε κανονική ροή αγώνα δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί η «εσχάτη των ποινών». Ο ρόλος του VAR, όμως, είναι να ελέγχει λεπτομερώς όλες τις περιπτώσεις. Οι «άρχοντες» της αναμέτρησης εξάντλησαν την αυστηρότητα τους, βλέποντας τον Περέα να «σφαδάζει» από το απρόσεκτο άπλωμα του χεριού του Μαλή στο λαιμό/ώμο του.

Αρκετά δύσκολη και υποκειμενική η φάση, καθώς και οι «τηλεδιαιτητές» την ανέλυσαν κατά το δοκούν. Για τον παλαιάς κοπής Βαρούχα δεν υπάρχει πέναλτι, για τους νεότερους και… αμισθί Κάκο-Σπάθα η παράβαση είναι εμφανής.

Όπως και να έχει, από το σημείο αυτό κι έπειτα επήλθε κατάρρευση. Το δεύτερο γκολ είναι αστείο, με τον Μιλιντσεάνου να εισέρχεται με άνεση στη μεγάλη περιοχή από την πλευρά των Μπακαδήμα-Αποστολάκη και τον Περέα να σκοράρει άνετα από τη μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη ο κίπερ Λοντίγκιν κράτησε «όρθιο» τον ΠΑΣ στην κεφαλιά του Βέργου στο 57’, τη μοναδική καλή στιγμή του Τίτορμου μέχρι το 85’ (!) και ο Κάργας τελείωσε το ματς στιγμές αργότερα σκοράροντας σαν σε προπόνηση μετά από κόρνερ.

Ευτυχώς ο Μελίσσας ήταν σε ετοιμότητα στο υπόλοιπο του αγώνα, διατηρώντας το σκορ σε… λογικά επίπεδα.

Ηλεκτροσόκ από τον κόσμο

Μπροστά στο τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο Τίτορμος, η ανάγκη στήριξής του από τον κόσμο του είναι επιτακτική.

Οι «τελικοί» άρχισαν και φέτος νωρίς, κι έπειτα από τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων ο Παναιτωλικός έχει ματς επιβίωσης με τον φορμαρισμένο Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ, βλέποντας τη χαμηλή προσέλευση στο «κλουβί» προέβησαν σε διπλή κίνηση προσέγγισης των Αγρινιωτών, καθώς θα κληρωθούν 300 δωρεάν εισιτήρια για το επερχόμενο παιχνίδι, ενώ άνευ αντιτίμου ανοίγει και πάλι η μαθητική κερκίδα 400 ατόμων.

Καλές οι κινήσεις αυτές, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι για να ξαναγίνει η «Προυσιωτίσσης» πραγματική έδρα, είναι απαραίτητη και η παρουσία των οργανωμένων στο γήπεδο. Οι σχέσεις μεταξύ οργανωμένων και διοικούντων είναι γνωστό ότι έχουν ραγίσει καιρό τώρα, αλλά μπροστά στο καλό της ομάδας εγωισμοί, λάθη του παρελθόντος και «εμφύλια πάθη» οφείλεται να παραμεριστούν, καθώς κανείς δεν περισσεύει.

Η κερκίδα αποτελούσε ανέκαθεν τον «12ο παίκτη» του Παναιτωλικού και τώρα που οι πραγματικοί ποδοσφαιριστές είναι εκτός λόγω τραυματισμών, η επιστροφή του συνόλου των φιλάθλων στο γήπεδο αποτελεί παναιτωλικό καθήκον. Με την ελπίδα να πάρει επ’αόριστον παράταση, καθώς γήπεδο χωρίς παλμό, ένταση, ουσιώδη στήριξη δεν είναι γήπεδο…

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 690 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.