Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:53 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 20:07

Παναιτωλικός: Οι θετικές εντυπώσεις να μετουσιωθούν σε βαθμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις εντυπώσεις, αλλά όχι τους βαθμούς, «κέρδισε» ο Παναιτωλικός κόντρα σε έναν ακόμα ισχυρό αντίπαλο στο Αγρίνιο. Οι στιγμές αδράνειας των Αγρινιωτών έκριναν και πάλι το αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το «τρίποντο» μετά κόπων και βασάνων.

Ο κόουτς Αναστασίου, αναλογιζόμενος την πανωλεθρία του «Βικελίδης», έστησε μαεστρικά τον Παναιτωλικό, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά φέτος τρεις στόπερ στη βασική ενδεκάδα.

Η επιλογή αυτή, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των κεντρικών διαδρόμων και του κάθετου παιχνιδιού του, δυσκόλεψε αφάνταστα τον ποιοτικό αντίπαλο. Οι Πειραιώτες αναγκάστηκαν να επιτίθενται διαρκώς από τα πλάγια μέσω των μπακ τους, οι οποίοι, ομολογουμένως, έχουν προβλήματα στη δημιουργία φάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τραγικές σέντρες του δεξιού μπακ Λαλά στο πρώτο μέρος.

Εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία, προδόθηκε από ατομικά λάθη

Ο Αναστασίου, λόγω των πολλών απουσιών, ήξερε πως δεν μπορούσε να χτυπήσει στα ίσα τον αντίπαλο, όπως έκανε έναντι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Έτσι, προτίμησε να αμυνθεί πίσω από τη σέντρα, με τη συμμετοχή σύσσωμης της ενδεκάδας στη μεσοαμυντική λειτουργία.

Προσηλωμένοι αμιγώς στα αμυντικά τους καθήκοντα, οι Λούι και Αντούνες ήταν σταθερότατοι, αποφεύγοντας την αδράνεια προηγούμενων αγώνων. Βέβαια, οι αντίπαλοι εξτρέμ, Μασούρας και Λόπες, δεν είναι και οι πιο εκρηκτικοί, ενώ συνέκλιναν διαρκώς προς το κέντρο, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν το έργο των μπακ του Παναιτωλικού.

Οι τρεις στόπερ (Μαλής, Μπακαδήμας, Κορνέλιους) είχαν καλή απόδοση, εν γένει. Ειδικά ο Μπακαδήμας έκανε εξαιρετικά ώριμο παιχνίδι, λαμβάνοντας και τα εύσημα του προπονητή. Στη φάση του πρώτου γκολ, βέβαια, ο Τικίνιο νικά τον Κορνέλιους στον αέρα. Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά, όμως, ήταν το «μπασκετικό σκριν» του Παπασταθόπουλου στον Μαλή, επιτρέποντας στον Τικίνιο να κινηθεί με άνεση στο χώρο της μικρής περιοχής και να σκοράρει. «Πληγή» και φέτος τα στημένα, για τα οποία ο Αναστασίου αναζητεί λύσεις.

Στο λάθος που έκρινε το αποτέλεσμα υπέπεσε ο κίπερ Μελίσσας. Ο Έλληνας πορτιέρο ήταν καταπληκτικός μέχρι το 65’, όταν «γκρέμισε» εντός περιοχής τον δαιμόνιο Βαλμπουενά, σε μια φάση που η άτσαλη έξοδος του ήταν εντελώς αχρείαστη. Ο Γάλλος, όπως και πέρυσι με την εξαιρετική ασίστ του, βοήθησε να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» της αγρινιώτικης άμυνας, που έδειχνε ότι δύσκολα μπορούσε να διασπαστεί με διαφορετικό τρόπο.

Μαχητικότατοι και οι Φλόρες-Τσιγγάρας, που περιόρισαν τη δημιουργικότητα των Μαντί-Αγκιμπού-Εμβιλά, καταπίνοντας χιλιόμετρα και ωθώντας τους Πειραιώτες σε παιχνίδι από τα πλάγια.

«Καυτός» ο Βέργος, εντυπωσιάζει ο Ντουάρτε, στα ίδια ο Μόρσεϊ

Όσον αφορά το μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο Παναιτωλικός πήρε τα μέγιστα από τους Ντουάρτε-Βέργο. Οι δυο τους είναι σε τρομερή φόρμα, σκοράροντας, δημιουργώντας, κερδίζοντας φάουλ και πιέζοντας σε κάθε παιχνίδι. Τρομερή η ασίστ του Ντουάρτε, ακόμα καλύτερη η ντρίπλα στον Παπασταθόπουλο και το ψύχραιμο τελείωμα με το αριστερό από τον Βέργο.

Ο Έλληνας φορ πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, δείχνει αυτοπεποίθηση και με τις εμφανίσεις του «δηλώνει» πως όποιος επιθετικός κι αν έρθει το Γενάρη, δε θα του πάρει εύκολα τη φανέλα του βασικού.

Ο Φρεντ συνεχίζει να εκπλήσσει φέτος, κλείνοντας τα στόματα σε όσους των αμφισβητούσαν ως αδύναμο και «αιώνιο ταλέντο», δείχνοντας ωριμότητα και διαρκή βελτίωση στο παιχνίδι του.

Ο Μόρσεϊ, αντιθέτως, κινήθηκε σε «ρηχά νερά» και πάλι. Δεν αποδίδει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής κι εύλογα υπάρχει αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του. Μένει να αποδειχθεί εάν στα επόμενα παιχνίδια μπορεί να δείξει διαφορετικό πρόσωπο, βοηθώντας την ομάδα.

«Απαγορεύεται» η ήττα στα Γιάννενα

Το επόμενο παιχνίδι αποτελεί «σταθμό» για τη συνέχεια. Δεν είναι «τελικός», καθώς η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά ο Παναιτωλικός πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στους «Ζωσιμάδες».

Πρωτίστως για να τονωθεί το ηθικό των ποδοσφαιριστών και του προπονητή, που ενώ καταβάλλουν αξιόλογη προσπάθεια, αυτή δεν αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Επίσης, τα παιχνίδια με τον ΠΑΣ είναι διαχρονικά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς έχουν τον χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι. Μια νίκη σε ένα τέτοιο ματς, λοιπόν, μπορεί να «ζεστάνει» το αγρινιώτικο κοινό, που έως τώρα δεν έχει «αγκαλιάσει» τη φετινή προσπάθεια.

Ο μέσος όρος των εισιτηρίων είναι λίγο πάνω από τα 1300. 1500 εισιτήρια «κόπηκαν» με τον Ολυμπιακό, με την προσέλευση να θεωρείται μικρή, συγκρινόμενη και με τις αντίστοιχες των ΟΦΗ και ΠΑΣ, που έχουν διαθέσει κατά μέσο όρο περίπου 1500 και 1000 εισιτήρια περισσότερα αντίστοιχα…

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 678 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.