Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:28 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 00:14

Παναιτωλικός: Λάθη και τραυματισμοί ξυπνούν ζοφερές μνήμες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέχεια στις κάκιστες εμφανίσεις έδωσε ο Παναιτωλικός, αφού μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ ακολούθησε η πανωλεθρία του «Βικελίδης».

Το ματς κόντρα στον Άρη δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Παιδικά λάθη, «τρικυμία» σε κέντρο και άμυνα, δημιουργικότητα «μηδέν». Μόνο ο Μελίσσας διασώθηκε, πιάνοντας πέναλτι και κάνοντας ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Οι δυο ήττες έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τις σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών των ποιοτικότερων παικτών που διαθέτει ο Τίτορμος. Ντίας, Μεντόζα, Μπαρμπόσα είναι εκτός και η ομάδα έχει υποστεί σαφή αγωνιστική καθίζηση.

Το άσχημο είναι πως δεν αναμένονται επιστροφές άμεσα, οπότε ο Αναστασίου πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτούς για το επόμενο διάστημα. Το πότε θα επιστρέψουν άγνωστο, αφού επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Ο Βαρόνε, που ήταν ο μεγάλος άτυχος της χθεσινής αναμέτρησης υπέστη ρήξη χιαστού. Τουτέστιν, ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής, ένας χαφ με πολύ καλά στοιχεία τίθεται εκτός πλάνων για τη φετινή σεζόν.

«Γυμνός» στα χαφ και στα εξτρέμ, ενώ τα μπακ πελαγοδρομούν

Οι προαναφερθέντες τραυματισμοί έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις επιλογές του κόουτς Αναστασίου. Πλέον στο χώρο του κέντρου υπάρχουν μόνο οι Φλόρες και Τσιγγάρας, κι από εκεί και πέρα οι άπειροι Φυτόπουλος, Μπελεβώνης Χρ., Σκιαδάς.

Μακάρι κάποιος εκ των νεαρών να αρπάξει την ευκαιρία από τα «μαλλιά», αλλά με ευχολόγια δουλειά δε γίνεται. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στα εξτρέμ. Ο Μόρσεϊ δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, ο Ντουάρτε προσπαθεί αλλά από εκεί και πέρα τι;


Καθόλου απίθανο να τραβηχτεί στα άκρα ο Καρέλης. Με την ελπίδα να μην τραυματιστεί, βέβαια, αυτός ή ο Βέργος, γιατί το τρίτο (και βασικό;) φορ της ομάδας κατέληξε στο Ιράν. Η ποδοσφαιρική λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά με αυτήν την εξέλιξη. Ίσως ο παίκτης δέχθηκε δελεαστική πρόταση, που ήταν δύσκολο να αρνηθεί. Πώς, όμως, ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε με σκοπό να αποτελέσει τον βασικό επιθετικό του Τίτορμου φεύγει «εν μια νυκτί»;

Οι τραυματισμοί δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον Έλληνα προπονητή. Μεγάλη «πληγή» του φετινού Παναιτωλικού, εκτός του κίπερ Ρούσο, είναι και τα λάθη των ακραίων μπακ.

Ο Χουχούμης προσέδιδε σταθερότητα στα αριστερά, αλλά τραυματίστηκε κι αυτός. Ο Αντούνες, αντιθέτως, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά, ενώ και επιθετικά δε βοηθάει. Παρόμοια η κατάσταση και με τον Λουί. Από τον Αργεντίνο περίμεναν άπαντες καλύτερη εικόνα. Δημιουργικά έχει ορισμένες εκλάμψεις, αλλά πίσω υποφέρει από το σύνολο των αντιπάλων που αντιμετωπίζει.

Δυσοίωνη κατάσταση μέχρι τον Γενάρη-στήριξη στον Αναστασίου-νίκη στην Πάτρα

Για άλλη μια σεζόν, λοιπόν, ο προγραμματισμός του καλοκαιριού φαίνεται να πηγαίνει «στα βράχια» λόγω μικρού ρόστερ και τραυματισμών, «ξυπνώντας μνήμες» από τις δυο άσχημες σεζόν που προηγήθηκαν. Προς τιμήν του, ο Αναστασίου δε δείχνει διάθεση να ρίξει «λευκή πετσέτα», αλλά χρειάζεται στήριξη. Έδειξε, άλλωστε, ότι υπό τις οδηγίες του και με το κατάλληλο υλικό, η ομάδα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Τον Ιανουάριο πρέπει (και πάλι) να γίνουν δυνατές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά. Λύση πρέπει να βρεθεί και με τους Μανθάτη, Καρασαλίδη, Τσότσαλιτς, τα συμβόλαια των οποίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα και δεσμεύουν χρήσιμους πόρους από το σύλλογο.

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά, το ματς της Τετάρτης στην Πάτρα πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία, ώστε οι (εναπομείναντες) παίκτες να αποφορτιστούν και να τονωθεί το ηθικό τους για τη δύσκολη συνέχεια.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 515 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.