Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:03 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 14:46

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 57 ετών η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στον στίβο της πολιτικής φέροντας στις πλάτες της ένα πολύ βαρύ όνομα, εκείνο του Γεωργίου Γεννηματά, ο οποίος υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80. Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1995, επτά μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας της νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κάκιας Βέργου.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων» έλεγε πριν από ενάμιση χρόνο η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της. Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της τρία παιδιά.

Η ανακόνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

«Απεβίωσε σήμερα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών».



Οι μάχες με τον καρκίνο, η πολιτική και η οικογενειακή της ζωή

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από τον οποία και συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 51 ετών, μία σύνταξη την οποία δεν λάμβανε καθώς είχε την ιδιότητα του βουλευτή.

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας. Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο κ Τσούνης είναι οδοντίατρος και ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν από το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 2008 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Για την μάχη της για την υγεία της είχε αναφερθεί και σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωϊνό» το καλοκαίρι του 2019. «Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι», δήλωσε ακόμη αναφορικά με τα όσα βίωσε δίνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Σακελλαροπούλου – Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας», αναφέρει η πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας», αναφέρει η κ. Σακελλαρόπουλου.

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος  

Βαθιά θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, η οποία έχασε σήμερα τη μάχη με τον καρκίνο.

Πολλά είναι τα μήνυμα από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της», έγραψε στο twitter o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!», έγραψε στο Twitter o Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας», έγραψε ο Χάρης Καστανίδης στο Twitter.

«Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», γράφεο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Κώστας Μπακογιάννης: «Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ’ το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά:

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν γενναία ως το τέλος. Η τόλμη με την οποία υπηρέτησε τη ζωή αλλά και την πολιτική αποτέλεσε  πηγή έμπνευσης.  Κατά τη διάρκεια της δημόσιας  διαδρομής της πορεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Βαρύς και αξεπέραστος ο χαμός για την οικογένεια της.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

Πληροφορίες protothema.gr 

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 773 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/