Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:11 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 23:49

«Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου»-Πρεμιέρα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ1.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου», μεταφέρει στη μικρή οθόνη ο Μανούσος Μανουσάκης μέσα από τη νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας, με εξαιρετικούς συντελεστές και ηθοποιούς. Μεταξύ αυτών ο Αγρινιώτης Σόλων Τσούνης. 

Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Πρόκειται για το δεύτερο από τα τρία αριστουργήματα κορυφαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα «ζωντανέψουν» στην οθόνη, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, δίνοντας τη δυνατότητα στους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης να νιώσουν τη μαγεία της και τη δύναμη της λογοτεχνίας μας. Τα άλλα δύο διηγήματα είναι το «Βαρδιάνος στα σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που ολοκλήρωσε την τηλεοπτική πορεία του, και οι «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αμέσως μετά το «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου».

Τα γυρίσματα της μίνι σειράς «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» πραγματοποιήθηκαν σε τοποθεσίες που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα εποχής του διηγήματος, όπως το Αρχοντικό των Μπενιζέλων και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα, καθώς και, εκτός Αθήνας, στην Ξάνθη και στον Παλαιό Παντελεήμονα.

Η Τατιάνα Παπαμόσχου, η Ντίνα Μιχαηλίδη, ο Νικόλας Παπαγιάννης και ο Σόλων Τσούνης υποδύονται τούς κεντρικούς ήρωες της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη που βασίζεται στο γνωστό αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου».

Ο Σόλων Τσούνης υποδύεται τον ξενιτεμένο γιο, Γιωργή (Γεώργιος Βιζυηνός), ο Ευθύμης Γεωργόπουλος τον άλλο γιο, Μιχαήλο και ο Νικόλας Παπαγιάννης τον Κιαμήλ. Το ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, της τραγικής μητέρας, ερμηνεύει η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Εμφανίζονται επίσης οι Μανταλένα Παπαδάτου (Ντεμέτ, αδερφή του Κιαμήλ), Έλενα Πιερίδου (Ναζιλέ, αρραβωνιαστικιά του Κιαμήλ), Δημήτρης Γεωργιάδης (Αχμέτ Εφέντης, ανακριτής, αδερφός του Κιαμήλ), Γιάννης Αρτεμισιάδης (Χρηστάκης, ο δολοφονημένος γιος), Κώστας Φλωκατούλας (Δάσκαλος Δερβίσηδων/Σεΐχης) και Γιώργος Καφετζόπουλος (Ομάρ, αδερφός της Ναζιλέ).

Τη σεναριακή διασκευή του διηγήματος υπογράφουν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη.

Στη σειρά αποτυπώνονται η βαθιά αγάπη της μητέρας για τον ξενιτεμένο της γιο, Γιωργή, και η οδύνη και η απελπισία της για τον ανεξήγητο θάνατο του άλλου της γιου, του Χρηστάκη. Η επιστροφή του ξενιτεμένου γλυκαίνει κάπως τον πόνο της, αλλά δεν γιατρεύει τον καημό της. Εξορκίζει τον Γιωργή και τον άλλο γιο της, τον Μιχαήλο, να ψάξουν να βρουν τον φονιά του αδελφού τους και να μην τον αφήσουν ανεκδίκητο. Φυσικά, αγνοεί τον φονιά του γιου της και τον αναζητεί εναγωνίως, τη στιγμή που ο προστατευόμενός της Τούρκος Κιαμήλης, τον οποίο είχε γιατροπορέψει σαν δικό της παιδί, επίσης δεν γνωρίζει ότι είναι αυτός που -άθελά του- έχει σκοτώσει τον γιο της ευεργέτιδάς του.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1003 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.