Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:39 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 14:49

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Κανονικά όλες οι μαθητικές και η στρατιωτική, με διάρκεια 60 λεπτών – Όλη η ανακοίνωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και οι μαθητικές παρελάσεις και η στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνουν κανονικά, αλλά θα έχουν διάρκεια μόλις μια ώρα. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Δηλαδή: οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν σε όλες τις πόλεις κανονικά και η μαθητική στη Θεσσαλονίκη θα γίνει παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου.

Η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μόνο με στρατιωτικά τμήματα.

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τις παρελάσεις
Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Τι προηγήθηκε
Ένα απίστευτο αλαλούμ δημιούργησε μια ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια επικαλούνταν το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση, αναφερόταν το εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε σύγχυση καθώς το αβίαστο συμπέρασμα ότι δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι θα γίνουν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, διαψεύδοντας ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προς τούτο παρέπεμπαν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Τόνιζαν επίσης ότι θα εκδοθεί διευκρινιστικό δελτίο Τύπου εντός της ημέρας.

Πηγή: newsit.gr

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστηκε 520 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 14:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.