Σάββατο, 27η Νοεμβρίου 2021  4:56 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 23:53

Η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ για την μοριοδότηση των στελεχών της πολεμικής Αεροπορίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) δυστυχώς επανέρχεται, για άλλη μια φορά, στο θέμα της μοριοδότησης που λαμβάνουν τα στελέχη που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου (Μ.Υ. FOB AKTION). Σαράντα (40) μήνες τώρα η αδικία συνεχίζεται, ενώ οι υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας παραμένουν ανεκπλήρωτες.

2. Τον Νοέμβριο του 2020, η Ένωση μας με επιστολή της, (γ) σχετικό, είχε επισημάνει το θέμα και ζητούσε την επίλυση του πριν την κατάρτιση των επετηρίδων μοριοδότησης του συνόλου του προσωπικού για το έτος 2021.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, πολλοί συνάδελφοι που υπηρετούν στην Μονάδα είχαν προβεί στην κατάθεση προσωπικών αναφορών, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) να απαντά ότι «έχουν ληφθεί υπ’ όψιν κατά την διαδικασία επεξεργασίας τροποποίησης  της υπουργικής απόφασης».

3. Τον Δεκέμβριο του 2020, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. – με επιστολή της, (β) σχετικό, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1378-pomens-parametropoiisi-kritirion- metatheseon-stelexon-p-aενημέρωσε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για τις αδικίες που υπάρχουν στην παραμετροποίηση των κριτηρίων μεταθέσεων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, για την θέσπιση των υπόψη τροποποιήσεων στα πλαίσια της δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης αντιμετωπίζοντας τις όποιες διακρίσεις.

4. Παράλληλα, τον ίδιο μήνα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Υ.ΕΘ.Α, απαντώντας σε ερώτηση, (α) σχετικό, αναφέρει ότι… « το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ολοκλήρωσε τις προτάσεις του που αφορούν στην τροποποίηση
της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, υπό στοιχεία, Φ.411/1/294483/Σ.797/06 Φεβ 18 (Β ́468), στις οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλήφθηκε η μοριοδότηση της ΜΥ FΟΒ Ακτίου».

5. Τον Μάρτιο του 2021 καταρτίζονται οι επετηρίδες μοριοδότησης για όλα τα στελέχη και οι υπηρετούντες στην Μ.Υ. FOB AKTION λαμβάνουν άλλη μια ολοκληρωτική απογοήτευση, ενώ δημιουργούνται αισθήματα άνισης μεταχείρισης και
διάκρισης, αφού η μη τροποποίηση της υπουργικής απόφασης θα επιφέρει μεταθέσεις που δεν είναι επιθυμητές.

6. Τέλος, τον Μάιο του 2021, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην ΒτΕ, https://youtu.be/GWo1f_pM2uk, ο κ. Υ.ΕΘ.Α αναγνωρίζει την αδικία που έχουν υποστεί τα στελέχη της Μ.Υ.FOB AKTION και δεσμεύεται ότι μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους θα υλοποιηθεί, σε συνολικό πλαίσιο, η τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης. Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις και ο σχεδιασμός για θέματα προσωπικού, μάλλον, δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθεί.

7. Κατόπιν όλων των ανωτέρω και έχοντας ως στόχο να πραγματοποιηθεί άμεσα η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, πριν την κατάρτιση των επετηρίδων μοριοδότησης του 2022, καλούμε:

α. Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) για την άμεση ενημέρωση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής και υπομονής.

β. Τους Βουλευτές, που κοινοποιείται το παρόν, να αναλάβουν κοινοβουλευτικές και κάθε είδους πρωτοβουλίες ώστε επιτέλους να επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα που ταλανίζει τους συναδέλφους από τον Ιούλιο του 2018. Μην
ξεχνάτε ότι και τα στελέχη των Ε.Δ. αποτελούν πολίτες αυτής της χώρας και οφείλεται να μεριμνάτε για τα προβλήματά τους.

8. Κλείνοντας, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους και μέλη της Ένωσης μας, τους διαβεβαιώνουμε ότι το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ θα παρακολουθεί στενά το θέμα, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθεί άμεσα η εν λόγω αδικία και θα σας ενημερώνει για κάθε πρωτοβουλία ή εξέλιξη υπάρχει.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 169 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα