Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:45 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 18:15

Η Γη της Ελιάς – Λυκούργος σε Μέλπω: «Και κερατάς και δαρμένος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έξαλλος είναι ο Λυκούργος με την στάση που κρατάει η Μέλπω, στη γη της ελιάς. Η πρώην σύζυγός του επιστρέφει “μετανιωμένη” στη Μάνη, ζητώντας μία δεύτερη ευκαιρία από τον αγαπημένο της σύντροφο.

Ο Λυκούργος, ακούγοντας όσα του λέει, εξοργίζεται. Η Μέλπω τον είχε εγκαταλείψει στο παρελθόν για έναν ταβερνιάρη. Όπως του ανέφερε, ήθελε σημασία, ήθελε έναν άντρα δίπλα της.

Φαίνεται πως ο πρωταγωνιστής δε της έδινε την προσοχή που ζητούσε, με αποτέλεσμα εκείνη να τον εγκαταλείψει. Ο Λυκούργος την κοιτάζει, απορώντας με όλα όσα ακούει. Αυτό που της απαντάει είναι πως νιώθει και κερατάς και δαρμένος…

Ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι

Ο Λυκούργος τονίζει στη Μέλπω πως τόσα χρόνια πάλευε στην γη της ελιάς, για να μη της λείψει τίποτα. Δούλευε σκληρά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να έχουν η γυναίκα του και η κόρη του όλα όσα ζητούσαν.

Η Μέλπω του ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν ήθελε χρήματα, μόνο την παρουσία του στο σπίτι. Ο Λυκούργος νιώθει πως χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ξεσπάει και φωνάζει: “Τόσα χρόνια δε σε ένοιαζε αν ζούσα ή αν πέθανα. Εγώ δούλευα 24/7 για να είσαι αρχόντισσα! Δεν είδα καμιά φορά να μου λες όχι όταν σου έδινα λεφτά για να ψωνίσεις ή για να κάνεις τριήμερα σε ξενοδοχεία με τη φίλη σου την Αγγέλα!”

Η ένταση κορυφώνεται. Η Μέλπω είναι διατεθειμένη να φτάσει την κατάσταση στα άκρα, για να τον έχει ξανά στη ζωή της. Φυσικά, δε γνωρίζει πως η Χάιδω δε θα επιτρέψει να πληγωθεί ξανά ο Λυκούργος της…

Πηγή: youfly.com

Διαβάστηκε 633 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.