Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 10:48

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Θεοδωράκη Γρίβα που φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Τύμπας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η προτομή του Θεοδώρακη Γρίβα είναι έργο του γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα και κοσμεί από την Παρασκευή (01/10/21) την Βόνιτσας, δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, κάτω από τον Ιστορικό πλάτανο.

Σε μια σεμνή τελετή  έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Θεοδωράκη Γρίβα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο  Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς τον Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ο Βουλευτής Λευκάδας της Ν.Δ  Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος Χαράλαμπος Καλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ανδρέας Φίλιας, ο γλύπτης Ε. Τύμπας, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, η απόγονος Γρίβα κ. Ασπρογέρακα, ο πρόεδρός για την Unesco Ε. Κατσίμπρας, ο ηθοποιός  Δ. Βερύκιος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετών πολιτών για να αποδώσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Στρατάρχη Θ. Γρίβα.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς έγιναν χαιρετισμοί και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και καταθέσεις στεφάνων.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Καραγκούνης συνεχάρει τον γλύπτη για την εντυπωσιακή προτομή του Θ. Γρίβα, όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Βερύκιος είπε ότι «για τον Ε. Τύμπα έχω γράψει δημόσια για την αξία του ιδίου και των έργων του».

Στη συνέχεια ο αναφέρθηκε στον Θεοδωράκη Γρίβα παρουσιάζοντας την πορεία του από παιδί, με μια ιδιαίτερη αφήγηση των γεγονότων που πραγματικά σε καθηλώνει.

Ευχή όλων αυτή η εντυπωσιακή προτομή του Θ. Γρίβα η οποία βρίσκεται κάτω από τον πλάτανο δίπλα στις γιγάντιες ρίζες του, να ριζώσει στις καρδιές των Ελλήνων το πνεύμα οι αξίες των προγόνων μας.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.