Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:23 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 19:16

Βόλτα με το ποδήλατο στο κέντρο της πόλης για Αγρινιώτισσες και Αγρινιώτες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η  Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργάνωσε την ποδηλατοβόλτα 4,2 χιλιομέτρων. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΓΕΑ Χρήστος Θετάκης 

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη!

Η διαδρομή μήκους 4,2 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την πλατεία Παναγοπούλου, μπροστά από το Παπαστράτειο Μέγαρο στις 18.00 κράτησε περίπου 30 ώρα με 45 λεπτά και προκάλεσε την έκπληξη και χαρά σε όλους τους πολίτες που είδαν τα ποδήλατα να περνούν από μπροστά τους, αλλά κυρίως στους συμμετέχοντες.

Στην διοργάνωση αυτή το κράνος ήταν υποχρεωτικό, όπως επίσης και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid. Όλοι δηλαδή οι συμμετέχοντες έπρεπε να έχουν τα πιστοποιητικά εμβολίων ή νόσησης ή self/rapid test μαζί τους ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν, ενώ για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων και την «μετατροπή» της διοργάνωσης σε μια πολύ ευχάριστη βόλτα οι διοργανωτές σκέφτηκαν να μην υπάρξει δήλωση συμμετοχής, η οποία κατά κανόνα πρέπει να επικυρωθεί και νωρίτερα από την έναρξη της ποδηλατοβόλτας, αποτρέποντας έτσι πολλούς που το αποφασίζουν την τελευταία στιγμή να συμμετάσχουν.

Ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Α. Χρήστος Θετάκης μιλώντας στη «Σ» για την διοργάνωση ανέφερε: «κάθε χρόνο γίνεται η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας. Στο Αγρίνιο πριν κάποια χρόνια είχε πραγματοποιηθεί μια αντίστοιχη διοργάνωση. Φέτος επειδή αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα συμμετέχουν στην εβδομάδα αυτή πραγματοποιώντας διάφορες διοργανώσεις σκεφτήκαμε και εμείς πως πρέπει να συμμετάσχουμε και γι αυτό διοργανώσαμε την ποδηλατοβόλτα. Έχουμε ως σκέψη στο μέλλον να ενισχύσουμε την διοργάνωση αυτή αρκεί φυσικά τα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης να είναι θετικά.

Η διαδρομή είναι 30 με 45 λεπτά και η ποδηλατοβόλτα θα είναι σύμφωνα με την ροή της κυκλοφορίας για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Ευχαριστούμε πολύ την Τροχαία Αγρινίου και τον δήμο για την υποστήριξη και όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτή, η οποία έγινε με σκοπό οι συμμετέχοντες να χαρούν και να απολαύσουν μια βόλτα με το ποδήλατό τους στο κέντρο της πόλης, αλλά παράλληλα να προσφέρουν χαρά και σε όσους συμπολίτες μας δουν το υπέροχο θέαμα στους δρόμους της πόλης».

Την εκκίνηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Ζααρκαβέλης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 624 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.