Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:54

"Αγία Μαρία των Παρισίων" - Mαρία Σκομπτσόβα, η ζωή της, Επανέκδοση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

button 

 

Μία «διὰ Χριστὸν σαλή» στοὺς μοντέρνους καιροὺς (1891 - 1945).

Εισαγωγή: Jim Forest
Πρόλογος: Μητροπολίτης του Σουρόζ, Αnthony Bloom

«Η Μητέρα Μαρία είναι μία αγία της εποχής μας και για την εποχή μας: μια γυναίκα με σάρκα και αίμα κατακλυσμένη από την αγάπη του Θεού που στάθηκε άφοβα και αντιμετώπισε τα προβλήματα του αιώνα μας. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Διασποράς, της Γαλλικής Αντίστασης και του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ. Ωστόσο το επίτευγμά της είναι πολύ πιο σημαντικό από τις περιστάσεις της ζωής της και τις υπερβαίνει κατά πολύ. Γιατί πάνω απ’ όλα, με τη χριστιανική της αφιέρωση και με το δικό της μοναδικό τρόπο, η Μητέρα Μαρία έδειξε τί σημαίνει να είσαι άνθρωπος».

Από τον πρόλογο του Μακαριστού Μητροπολίτη Anthony Bloom.

«Ο δρόμος για τον Θεό περνάει μέσα από την αγάπη για τους ανθρώπους. Στην τελική κρίση δεν θα ερωτηθώ εάν εξετέλεσα με επιτυχία τις ασκητικές μου πρακτικές, ή πόσες γονυκλισίες έκανα. Αντίθετα, θα ερωτηθώ αν έδωσα τροφή στους πεινασμένους, αν έντυσα τους γυμνούς, αν επισκέφθηκα τους ασθενείς και τους φυλακισμένους. Μόνο αυτό θα ερωτηθώ. Για κάθε φτωχό, πεινασμένο και φυλακισμένο ο Σωτήρας μας λέει “Εγώ”. “Εγώ πεινούσα και διψούσα, Εγώ ήμουν άρρωστος και στη φυλακή”. Νομίζω ότι βάζει στην ίδια μοίρα τον εαυτό Του και κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη… Πάντα το γνώριζα αυτό, αλλά είναι μόνο τώρα που με κάποιον τρόπο η αντίληψη αυτή με διαπέρασε. Είναι κάτι που με πλημμυρίζει με δέος». 

Μητέρα Μαρία Σκοπτσόβα

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η Αγία Μαρία των Παρισίων
Συγγραφέας: π. Σεργκέι Χάκελ
Μετάφραση από τα αγγλικά: Νίκη Τσιρώνη
Πρόλογος: Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρὸζ
Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση: Jim Forest
Β' έκδοση: Σεπτέμβριος 2021
ISBN: 978-618-8504-26-4
Σελ: 260
Διαστάσεις: 14 εκ. x 20,5 εκ.
Βάρος: 285gr
Λ.Τ: 12€

Η εικόνα του εξωφύλλου είναι έργο του π. Σταμάτη Σκλήρη

Περιεχομένα
Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση, Jim Forest
Πρόλογος του Μητροπολίτου Αντωνίου του Σουρόζ
1. Απώλεια
2. Βρίσκοντας τον δρόμο
3. Μοναχισμός
4. Το σπίτι της οδού de Lourmel
5. Ορθόδοξη δράση
6. Η δεύτερη εντολή
7. Κακά προαισθήματα
8. Πόλεμος
9. Μαρτύριο
Φωτογραφίες
Εργογραφία της Μητέρας Μαρίας

 

  

Ο συγγραφέας

Ο π. Σεργκέι Χακελ εκπαιδεύτηκε στο αγγλο-καθολικό περιβάλλον της σχολής Bloxham στην περιοχή της Οξφόρδης. Αφού σπούδασε σύγχρονες γλώσσες στο Lincoln College στην Οξφόρδη, έγινε πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Αντωνίου Bloom, ο οποίος τον χειροτόνησε ιερέα στην επισκοπή του Σουρόζ που ανήκε στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της διασποράς. Η ενορία του ήταν στο Lewes. Στο κοντινό πανεπιστήμιο του Sussex ο π. Σεργκέι δίδαξε Ρωσικά για 25 χρόνια. Για 30 χρόνια ήταν ο εκδότης της εφημερίδας της Αγγλικανικής-Ορθόδοξης υποτροφίας των Αγίων Αλβανού & Σεργίου, Sobornost. Εκπροσώπησε τη ρωσική ορθόδοξη επισκοπή του Σουρόζ στο Βρετανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και δραστηριοποιήθηκε επίσης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

 

 
Διαβάστηκε 714 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.