Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:21 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 12:48

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Διευκρινίσεις για την προσέλευση ασθενών στα οδοντιατρεία λόγω κορωνοϊού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την σύγχυση που προκλήθηκε από την ΚΥΑ που αφορά την λειτουργία των οδοντιατρείων και μετά τις τελευταίες οδηγίες της Ε.Ο.Ο., το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου διευκρινίζει τα εξής:

  1. Οι εμβολιασμένοι ασθενείς και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης από τον covid-19 προσέρχονται κανονικά στα οδοντιατρεία.
  2. Οι ανεμβολίαστοι προσέρχονται με rapid test 48 ωρών (εκτός αν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό ή  όταν κατά την διάρκεια της εργασίας δεν παράγεται αερόλυμα).
  3. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας με το test που ήδη έχουν για να παρακολουθούν το πρόγραμμα του σχολείου τους.

Τα οδοντιατρεία λειτουργούν, καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλά του ΕΟΔΥ και κανένα περιστατικό διασποράς δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα από την λειτουργία των οδοντιατρείων. Σε κάθε περίπτωση η σύσταση προς τους ασθενείς είναι πριν την επίσκεψη στον οδοντίατρο να επικοινωνούν μαζί του και ανάλογα με το είδος της θεραπείας ο θεράπων οδοντίατρος θα συστήσει την διενέργεια  rapid test ή όχι.

«Όσον αφορά την ακατανόητη ΚΥΑ που ζητούσε rapid test από εμβολιασμένους ασθενείς το μόνο που προκάλεσε ήταν σύγχυση στους ασθενείς , οργή στους οδοντιάτρους και υπονόμευση της αξιοπιστίας του εμβολιασμού. Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία αστοχία του Υπουργείου Υγείας και η νέα ΚΥΑ που αναμένουμε να εξορθολογήσει τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων μας», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 358 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.