Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:26 μμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 20:36

Παναιτωλικός: Απέδρασε με ανατροπή από το Περιστέρι! (1-2)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φοβερό ματς στο Περιστέρι με ανατροπή, ακυρωθέν γκολ στην εκπνοή και μια τεράστια νίκη για τον Παναιτωλικό. 1-2 το τελικό αποτέλεσμα, πρώτη νίκη για τον Τίτορμο στο πρωτάθλημα.

Mόλις μια αλλαγή για τον κόουτς Αναστασίου σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας και σχηματισμός 4-3-3. Ρούσο κάτω από τα γκολπόστ, Λουί, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης η αμυντική τετράδα. Στον άξονα έλαβαν θέση οι Βαρόνε, Φλόρες, με τον Ντίας να είναι ελαφρώς προωθημένος. Στα «φτερά» οι Μόρσεϊ και Μεντόζα, φουνταριστός ο Καρέλης.

O κόουτς Λόπεθ κατέβασε την ομάδα του ακριβώς όπως και κόντρα στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά η βασική ενδεκάδα: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζησαΐας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης, Μουνίθ, Κλωναρίδης, Κουλούρης.

Το πρώτο ημίχρονο

Με ένταση και καλό ρυθμό ξεκίνησε το ματς. Ο Ατρόμητος είχε ένα τρίλεπτο πολιορκίας με τρία συνεχόμενα κόρνερ και ισάριθμες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ρούσο.

Ο Καρέλης είχε τη δικιά του ευκαιρία στιγμές αργότερα, καθώς βγήκε φάτσα με τον αντίπαλο κίπερ μετά από λάθος του Καρτάλη, αλλά τον έκοψε ο Χατησαΐας πριν τελειώσει τη φάση. Ο έμπειρος στόπερ αντικαταστάθηκε από τον Στρούγγη στο 16’ λόγω τραυματισμού.

Στο 18’ ο Καρέλης απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Υπέροχη ενέργεια από τον Λουί και κάθετη πάσα, άστοχο το τελείωμα του Έλληνα φορ.

Από το εικοσάλεπτο και μετά ο ρυθμός έπεσε. Κλασικές φάσεις δεν υπήρχαν παρά μόνο ένα χλιαρό σουτ του Λουί (στο 28’) και μια άστοχη κεφαλιά του Μαλή (στο 32’).

Ο Ατρόμητος, από την άλλη, κέρδιζε πολλά φάουλ γύρω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Σε ένα εξ αυτών στο 44ο λεπτό, ο σπεσιαλίστας Μουνίθ εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας, με τον Στρούγγη να νικά αμυντικούς και Ρούσο (άστοχη η έξοδος του), ανοίγοντας το σκορ. Αμέσως μετά το γκολ ο Αντούνες αντικατέστησε τον «κιτρινισμένο» Χουχούμη.

Γκολ στο καλύτερο σημείο για τον Ατρόμητο, αν και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν για ισοπαλία. Ο Παναιτωλικός είχε ελάχιστες καλές μεσοεπιθετικές στιγμές και δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στα μετόπισθεν πιέστηκε μόνο από στημένες φάσεις, στις οποίες φάνηκε να υστερεί έναντι των γηπεδούχων. Οι Λουί και Φλόρες ξεχώρισαν με την παρουσία τους, ενώ προβλημάτισε η παρουσία του Βαρόνε και η αστοχία του Καρέλη.

Η επανάληψη

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με δυο τελικές στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Κορνέλιους (κεφαλιά στο 54’) και Φλόρες (σουτ στο 55’) να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον αντίπαλο κίπερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Αναστασίου αντικατέστησε τους Καρέλη και Μεντόζα με τους Βέργο και Ζεστέντ. Σε 4-4-2 μετατράπηκε το σύστημα των Αγρινιωτών. Πιζάνο και Μπεντινέλι αντί των Καρτάλη και Κλωναρίδη, οι αλλαγές του Λόπεθ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Βέργος προειδοποίησε με το αδύναμο του σουτ να περνά άουτ.  Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κορνέλιους έκανε εξαιρετική μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, με τον Μόρσεϊ να κόβεται από τον Παπαδόπουλο.

Από το κόρνερ που προέκυψε, οι Αγρινιώτες έπαιξαν «βόλεϊ» με κεφαλιές εντός μεγάλης περιοχής, και ο Βέργος σκόραρε γράφοντας το 1-1.

Στο 77’ οι Μόρσεϊ και Βαρόνε έδωσαν τη θέση τους σε Ντουάρτε και Τσιγγάρα αντίστοιχα.

Στο 81’, η κεφαλιά του Παπαδόπουλου ήταν εντελώς άστοχη. Ένα λεπτό αργότερα ο Πιζάνο πλάσαρε πάνω στο Ρούσο αδύναμα. Ο νεοεισελθών Μπεντινέλι στο 84’ αποβλήθηκε, παίρνοντας δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 5 λεπτών.

Ο Παναιτωλικός έφερε τούμπα στο ματς στο 90’, εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του. Εκτέλεση φάουλ του Λουί, ασταθές διώξιμο του Πίριτς, σέντρα-σουτ του Ντουάρτε και 1-2 ο Ζεστέντ!

Στα πέντε εναπομείναντα λεπτά έγιναν απίστευτα πράγματα. Ο Ντουάρτε είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες, ο Τσιγγάρας μακρινό σουτ άουτ και φτάσαμε στο 96’.

Στην τελευταία φάση του ματς, ο Ρούσο έκανε τραγική έξοδο σε γέμισμα των αντιπάλων, με τον Στρούγγη να σκοράρει προ κενής εστίας. Ευτυχώς για τον Τίτορμο ο Έλληνας στόπερ ήταν σε θέση οφσάιντ και το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την υποχώρηση των γηπεδούχων στην επανάληψη, καθώς και την αποβολή του Μπεντινέλι. Έβγαλε πείσμα και πάθος το σύνολο του Αναστασίου, παίρνοντας τεράστια νίκη με χιτσκοκικό φινάλε.

Η σύνοψη

Μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού στο Περιστέρι, με τους Αγρινιώτες να κάνουν πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Φοβερός ο Ντίας, καθοριστικές οι αλλαγές του Αναστασίου, καθώς και ο μαχητής Φλόρες. Στα μελανά σημεία οι έξοδοι του κίπερ Ρούσο, καθώς και η συνολική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Τα παραλειπόμενα

-Όμορφη ατμόσφαιρα στο Περιστέρι, με την παρουσία και  Αγρινιωτών στην εξέδρα. Φωνές και συνθήματα εκατέρωθεν, λείπουν αυτές οι εικόνες από το γήπεδο του Παναιτωλικού…

-Άκρως επιτυχημένες οι αλλαγές του Αναστασίου, οι δυο σκόραραν (Βέργος και Ζεστέντ), ο τρίτος έβγαλε ασίστ (Ντουάρτε).

-Ματς απαγορευτικό για καρδιακούς, τεράστια νική όπως και να έχει!

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 623 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.