Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:47 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 18:09

Υποψήφια για διεθνή βραβεία η ταινία του Γιώργου Λουριδά "Ο πηλός και η κοπέλα" που γυρίστηκε στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υποψήφια για βραβείο στα Φεστιβάλ Rome Prιsma Independent Film Awards και Cannes World Film Festίval είναι η ταινία "Ο πηλός και η κοπέλα" του καλαματιανού Γιώργου Λουριδά, που γυρίστηκε στο Αγρίνιο, όπως και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού της ταινίας "What can break thίs echo".

Το τραγούδι είναι των Χρήστου Ντανάκα (καλαματιανός συνθέτης και πιανίστας) και Γιώργου Ψωμιάδη (στιχουργός, ερμηνευτής).

"Ο πηλός και η κοπέλα" είναι από τις πρώτες ταινιών που γυρίστηκαν ποτέ στο Αγρίνιο (μαζί με το "Βρες τα φτερά σου" του ιδίου σκηνοθέτη) και είναι ελληνο-μεξικάνικη συνεργασία. Αφορά το χαμό ενός παιδιού και εξερευνά το θέμα τις απώλειας μέσα σε μια οικογένεια.

Προβάλλει αγάλματα από τους διάσημους Ελληνες (Αγρινιώτες) γλύπτες Γιάννη Καπράλο και Βασίλη Παπασάϊκα καθώς και πανέμορφα τοπία απο την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Πρωταγωνιστούν οι: Σόλων Tσούνης, Πέτρα Μαυρίδη, Φιόνα Κατοίκου, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

πηγή: FREEDAY (ένθετο στην έντυπη εφημερίδα "Ελευθερία" που κυκλοφορεί στην Καλαμάτα και δημοσιεύθηκε στις 9/9/2021)

Διαβάστηκε 537 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 17:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.