Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:39 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 17:13

Μολώνης Σπυρίδων: Φτωχότερος ο δήμος μας! λαμβάνει ποσό μειωμένο κατά 26,52%

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φτωχότερος ο δήμος μας!

Ο δήμος Αγρινίου όπως και άλλοι 234 δήμοι αντικρίζουν ελλειπή χρηματοδότηση που εκταμίευσε το υπουργείο λόγω του covid-19.

Ειδικότερα ο δήμος Αγρινίου λαμβάνει ποσό μειωμένο κατά 26,52% ( δηλαδή 667.880,55 € ).Με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών σε όλους του τους  τομείς.

Εκτός ότι οι δήμοι υποχρηματοδοτούνται  από το 2010 ,όπου λαμβάνουν το 62% των χρημάτων που έπαιρναν ως το 2009 και αυτών που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010 ( Καλλικράτης ).

Η δύσκολη θέση όπου βρίσκονται οι δήμοι λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων 10 ετών αλλά και της πανδημίας δεν μας αφήνει το περιθώριο για λάθη, δεν πρέπει να χάνονται χρήματα.

Η κατανομή έγινε χωρίς κριτήρια ισότητας, αυτή η επιλεκτική κατανομή δε θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανέναν δήμο. Η κατανομή θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για τη διανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

ΑΦΩΝΙΑ στο Δήμο Αγρινίου για το θέμα αυτό

Φαίνεται ότι η κομματική ταυτότητα του Δημάρχου τον εμποδίζει να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει αυτά που πρέπει και δικαιούται. 

Ετσι όμως ο δήμος Αγρινίου γίνεται φτωχότερος,με αποκλειστική ευθύνη της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής,σε βάρος των πολιτών του Δήμου Αγρινίου και τούτο συνιστά επίσης την άνιση μεταχείριση τους σε σχέση με τους πολίτες άλλων Δήμων που αντιμετωπίστηκαν προνομιακά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου

Μολώνης Σπυρίδων

Διαβάστηκε 570 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.