Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:55 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 09:30

«Ισχυρή και χωρίς Σαλάχ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Γ. Ραπτάκης

Όλα τα κορυφαία προγνωστικά στοιχήματος 

Ημέρες προκριματικών παγκοσμίου κυπέλλου σχεδόν σε όλο το πλανήτη και βέβαια και στην Αφρική. Εκεί λοιπόν και πιο συγκεκριμένα στο Κάιρο, η γηπεδούχος ομάδα της Αιγύπτου υποδέχεται στη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, την Ανγκόλα. Το σημαντικό νέο για τους Αιγύπτιους είναι ότι τα δύο πρώτα ματς θα τα δώσουν χωρίς τον αστέρα τους, το Μοχάμεντ Σαλάχ. Η Αγγλία έχει την Αίγυπτο «κοκκινισμένη» ως άκρως επικίνδυνη για covid-19, οπότε η Λίβερπουλ του απαγόρεψε να πάει με την εθνική του. Για τον ίδιο λόγο δε πήγε και ο μεσοεπιθετικός Μοχάμεντ Ελνενί (της Άρσεναλ).

Οι Αιγύπτιοι (46η στο ranking της FIFA) έχουν στην αποστολή τους ως μόνους ξενιτεμένους παίκτες τους Κούκα του Ολυμπιακού και  Μοσταφά Μοχαμέντ της Γαλατά. Η Αλ Άχλι κατά πρώτο λόγο και μετά η πρωταθλήτρια Ζαμάλεκ και η Πίραμιντς  είναι οι μόνες ομάδες που έστειλαν παίκτες στην εθνική. Ουσιαστικά πρόκειται για τον ποδοσφαιρικό «αφρό» της Αιγύπτου. Ακόμα και ο εθνικός κόουτς Χοσάμ Εμ Μπαντρί ήταν παίκτης της Αλ Άχλι.

Η αντίστοιχη εθνική της Ανγκόλας (126η στο ranking της FIFA) είναι μία «πολυεθνική» δύναμη με ξενιτεμένους σε όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά κράτη αλλά σε μεσαίας έως μικρής δυναμικότητας ομάδες. Ως σημαντικότερο όνομα θα ξεχώριζα τον αμυντικό Μπάστος της Ροστόφ. Θέματα απουσιών με παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία υπάρχουν επίσης (ο μέσος Κόστα της Λιντς)

Παρά την απουσία του Σαλάχ, η Αίγυπτος εξακολουθεί να έχει ανώτερη δύναμη πυρός σε σύγκριση με την Αγκόλα ωστόσο η προϊστορία μας (3/3 εντός) δείχνει ότι οι νίκες της είναι αγχωτικές και στο όριο του γκολ. Ας ελπίσω σήμερα να το ξεπεράσει.

Διαβάστε περισσότερα Προγνωστικά Ποδοσφαίρου στο Foxbet.

Διαβάστηκε 474 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 17:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.