Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:43 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 21:47

Δήμος Μεσολογγίου: Εγκρίθηκαν έξι θέσεις μηχανικών – Τι απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποστελέχωση σε μηχανικούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οξυμένο πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεσολογγίου. Το πρόβλημα όμως εστιάζεται κυρίως στην τεχνική του Υπηρεσία. Η έλλειψη μηχανικών είναι τεράστια και διογκώνεται, έτι περαιτέρω, καθώς, ο Δήμος Μεσολογγίου καλύπτει και όμορους Δήμους.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που περιήλθε σε γνώση της «Σ», μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί αρκετές θέσεις για ενίσχυση του Δήμου Μεσολογγίου και εκκρεμεί η προκήρυξή τους. Μάλιστα οι έξι από αυτές αφορούν την ειδικότητα του μηχανικού.

Ο Δήμος Μεσολογγίου ωστόσο ανταποκρίθηκε σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον προγραμματισμό προσλήψεωνκαι υπέβαλλε αίτημα για την έγκριση πλήρωσης κενών θέσεων του οργανισμού του.

Ήδη με απόφαση του 2020 έχει  εγκριθεί η πλήρωση τριών θέσεων για τον Δήμο, μίας Δικηγόρου με εργασιακή σχέση έμμισθης εντολής και δύο θέσεων μόνιμου προσωπικού, μίας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών και μίας ΤΕ Μηχανικών (ειδικότητα Ηλεκτρολογίας).

Οι εγκεκριμένες θέσεις μόνιμου προσωπικού έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και εν συνεχεία θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ προκειμένου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη.

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2020, εγκρίθηκα για τον Δήμο Μεσολογγίου μία θέση ΠΕ Τοπογράφων και μία θέση ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών. Οι εγκεκριμένες θέσεις διαβιβάστηκαν στο ΑΣΕΠ πριν από περίπου δύο μήνες, προκειμένου να προκηρυχθούν.

Επισημαίνεται από το Υπ. Εσωτερικών ότι δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη κενών θέσεων προσωπικού κλάδων που σχετίζονται με ειδικότητες μηχανικών γενικά, καθώς επί τη βάσει των υποβληθέντων αιτημάτων τους για το σύνολο των Δήμων εγκρίθηκε η πρόσληψη συνολικά 608 μηχανικών στο πλαίσιο των ετήσιων προγραμματισμών των ετών 2020 και 2021 (354 για το έτος 2020 και 254 για το έτος 2021).

Ο Δήμος Μεσολογγίου στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού για το έτος 2022 αιτήθηκε την κάλυψη πέντε κενών θέσεων με νέα πρόσληψη, εκ των οποίων μία αφορά σε ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών και μία σε ΤΕ Μηχανικών.

Σύμφωνα με την διαδικασία που υπάρχει, ακολουθεί το στάδιο ελέγχου των αιτημάτων των φορέων από τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να προωθηθούν προς εξέταση για συμπερίληψη στον προγραμματισμό προσλήψεων.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το Υπουργείο Εσωτερικών δίνεται σε όλους τους δήμους η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου.

Ειδικά για τις τεχνικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πολεοδομίας των δήμων, λόγω της έλλειψης τακτικού προσωπικού δύναται να αποστείλουν αιτήματα για την κάλυψη των αναγκών τους με μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, τα οποία εξετάζονται κατά προτεραιότητα προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι υπηρεσίες στις αυξημένες ανάγκες τους.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που περιήλθε σε γνώση της «Σ», ο  Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 415 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία