Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:08 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 17:27

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανακοινώνονται οι προσλήψεις της α’ φάσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος, ενώ ήδη βρίσκεται σε λειτουργία η εφαρμογή https://anaplirotes.gov.gr/ της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της οποίας θα υπογραφούν οι ψηφιακές συμβάσεις με το Υπουργείο Παιδείας και θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών. Πέρσι, η πρώτη φάση προσλήψεων είχε ανακοινωθεί στις 25 Αυγούστου, ενώ το 2019 φτάσαμε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αγωνία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τελειώνει σήμερα Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη 26 Αυγούστου, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση της Α’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών του 2021, που έρχονται μετά από μια μεγάλη φάση διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση.

Όσον αφορά στις φετινές προσλήψεις, σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων), οι προσλήψεις θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

«Η εκτίμηση μας είναι πως οι προσλήψεις στη γενική για ΠΕ70 θα κινηθούν κοντά στις 2000 με αυξητική τάση. Όσον αφορά την ειδική αγωγή, εκτιμούμε πως οι προσλήψεις ΣΜΕΑΕ(Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) θα βρίσκονται στα περσινά επίπεδα κοντά στις 350. Στην παράλληλη στήριξη, θεωρούμε πως ο αριθμός θα κυμανθεί κοντά στο 3000, πάλι με αυξητική τάση. Η α’ φάση προσλήψεων πιθανόν θα γίνει στις 25/8 ή το αργότερο μεθαύριο 26/8».

Το εκτιμώμενο κομμένο 30% των κενών αναγκαστικά θα πάει στη δεύτερη φάση, που θα ακολουθήσει λίγες μέρες μετά και που πιθανόν θα περιλαμβάνει και τα ΖΕΠ (Ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας).

Η Α’ φάση προσλήψεων εκτιμάται πως θα καλύψει το 70% των δοθέντων από τις διευθύνσεις κενών.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 593 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία