Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 10:34

Θέρμο: Με επιτυχία η εκδήλωση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια λαμπρή ημέρα η 17η Αυγούστου 2021 στο Ιερό του Απόλλωνος που ζωντάνεψε την Αγορά και επανεκκίνησε τον διάλογο για την ποιοτική δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εκεί ακριβώς που θριάμβευσε το Ομοσπονδιακό κράτος της Αιτωλικής Συμπολιτείας, στο Θέρμο!

Ένα ηχηρό μήνυμα και μια εμπεριστατωμένη ανάλυση από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καθηγήτρια Φωτεινή Παζαρτζή, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι εκείνο που εμείς θεωρούμε δεδομένο και έχει κατακτηθεί στον ευρωπαϊκό πολιτισμό σε αλλά κράτη είναι κάτι μακρινό ενώ έφερε ως παράδειγμα τις εξελίξεις στα Αφγανιστάν. Στη συνέχεια ανέλυσε το ρόλο του ΟΗΕ, το δικαίωμα του φυσικού προσώπου στην ατομική προσφυγή για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στην ιδιαίτερη αξια του δικαιώματος στη ζωή και το φυσικό περιβάλλον κάνοντας παράλληλα αναφορά στα δεδομένα της πανδημίας αλλά και των φυσικών καταστροφών που βιώνουμε σήμερα στην πατρίδα μας.

Την εκδήλωση την οποία συντόνισε η εκπαιδευτικός κ. Σοφία Αγνίδη και μέλος του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Θερμου άνοιξε ο άμισθος Σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Ευρωπαϊκών Σχέσεων κ. Χαρης Καραπάνος ,ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Δημήτριος Νικάκης που είχαν την συνδιοργάνωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης για τον τόπο μας.

Το παρών στην εκδήλωση που έγινε στο προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου έδωσαν ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κ.Σπυριδων Φλογαίτης ,ο Καθηγητης Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Κύπρου κ Θωμάς Παπαναστασίου , η Γ.Γ. δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ Βασιλική Παπαχρήστου , οι δικηγόροι μέλη του Δ.Σ.Α κ. Αριστείδης Φατούρος , Μαρία Κακαβιά , Γεωργία Σταυροπούλου ο διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου κ Αλέξιος Αντωνίου , του ΑΤ Θέρμου κ Πέτρος Δούκας ,ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου κ . Γεώργιος Χριστόπουλος , ιατροί Βασίλης Κωστάρας και Ιωάννης Βελαώρας , οι εκπαιδευτικοί κκ Πανος Δρελλιας , Χαρά Πυρπιρή , Δεσποινα Ζιόβα και πολλοί συμπολιτες μας , μέλη συλλόγων , φορέων που πιστεύουν στην εξωστρέφεια της περιοχής μας .

Μεγάλη τιμή για την πόλη μας η χθεσινή εκδήλωση με μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους. Έγινε η αρχή για διοργάνωση ετήσιου Συμποσίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα , την δημοκρατία , την διαιτησία , θεσμοί που άνθισαν στην Αρχαία Αιτωλική Συμπολιτεία!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 608 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.