Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 12:37

Πρόσκληση σε ημερίδα Δήμου Αμφιλοχίας σε Εμπεσό και Σταθά με τίτλο «Αγναντεύοντας την Δούνιστα» (Τετ 18/8/2021 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αμφιλοχίας σας προσκαλεί στην Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 στις 20:00 στο Σταθά (παλιό χωριό-Δούνιστα).

Η Ημερίδα τιτλοφορείται «Βάλτος κι Επανάσταση: Αγναντεύοντας την Δούνιστα». Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Γ. Νεραντζής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ιωάννης Σταθάς – Οικογένεια Ίσκου».

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά Ημερίδα που υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Αμφιλοχίας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας του Βάλτου και του ρόλου των Βαλτινών αγωνιστών σε αυτή.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, απόγονος της οικογένειας των Βαλτινών αρματολών Σταθά, ο οποίος θα ξεναγηθεί στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Θωμά στον Εμπεσό (κτήτωρ Καπετάν Σταθάς – 1700).

Διαβάστηκε 431 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 12:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.