Παρασκευή, 9η Ιουνίου 2023  8:52 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 11:56

Παράταση έκτακτων μέτρων προστασίας απο πυρκαγιές μέχρι την Παρασκευή 13/8/2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Παρατείνεται  έως την Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00,  σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. 
Για κάθε παράβαση, εκτός των ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές  διοικητικό πρόστιμο.

Λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης του κίνδυνου πυρκαγιών σε όλη την Επικράτεια, λαμβανομένων υπόψη των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν επί σειρά ήμερων και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη, εκδόθηκε  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει τα εξής :

Απαγορεύσεις που αφορούν δάση, προστατευόμενες περιοχές και άλση

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε:

(α) περιοχές NATURA, 

(β) δάση, 

(γ) εθνικούς δρυμούς, 

(δ) αισθητικά δάση και 

(ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1 επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ

Απαγόρευση υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά 

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία). 

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1, μη θιγομένων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Διαβάστηκε 338 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 16:38
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News