Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:11 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 16:41

Σεξουαλική αγωγή: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν άμεσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί “τρέχουν” να επιμορφωθούν στη Σεξουαλική Αγωγή και να μοριοδοτηθούν καθώς το μάθημα επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό! Η περίοδος των αιτήσεων άνοιξε είναι περιορισμένη
Η είδηση της επέκτασης του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο ηχεί σε γενικές γραμμές θετικά στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους γονείς των μαθητών.

Γράφει για το alfavita.gr η ειδική σε θέματα επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών – Παιδαγωγών και ΑΣΕΠ, Μαρίνα Ιωαννίδου.

Οι αλλαγές αυτές στα προγράμματα των σχολείων και η υποχρεωτικότητα του μαθήματος ωθούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και όχι μόνο νέους (δηλαδή αναπληρωτές ή αδιόριστους) αλλά και μόνιμους μέσα σε λίγες ημέρες να κλείνουν θέση για την επιμόρφωση πάνω στο μάθημα που ξεκινάει στις 30 Αυγούστου και έχει περιορισμένο χρόνο κατάθεσης αιτήσεων.

Οι νέοι εκπαιδευτικοί, οι απόφοιτοι καθώς και τελειόφοιτοι των παιδαγωγικών και καθηγητικών τμημάτων ξεκινούν το σεμινάριο για να μοριοδοτηθούν. Τεράστια ζήτηση υπάρχει και από τους μόνιμους εκπαιδευτικοί που σκέπτονται ο, τι μπορεί να εξασφαλίσουν ενδεχομένως ωράριο εντός των σχολείων ή και να πάρουν κάποια ανάθεση.

Με βάση το νόμο το εν λόγω σεμινάριο μοριοδοτεί και τις κρίσεις των διευθυντών και στελεχών εκπαίδευσης με 1 μόριο, σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως που είναι σε διαβούλευση.

Πότε ξεκινάει η εξ αποστάσεως Πανελλαδική επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να πραγματοποιήσουν αιτήσεις συμμετοχής έως τις 13 Αυγούστου για το πρόγραμμα. Λόγω της τεράστιας ζήτησης αναμένεται να παρθεί απόφαση για παράταση αιτήσεων

Η επιμόρφωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn και ξεκινάει στις 30 Αυγούστου. Το σεμινάριο θα είναι 9μηνο ή 7μηνο με ακριβή τίτλο “Επιμόρφωση για το μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής” στην εκπαίδευση με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Αλιβίζο (Λοΐζος) Σοφό.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (όλες ασύγχρονα)

Νέο Σχολείο-Εκπαιδευτικό έργο
Σεξουαλική αγωγή/ Ευρωπαϊκές Πρακτικές – Προγράμματα
Απαραίτητες γνώσεις εκπαιδευτικών για το σχεδιασμό του μαθήματος της Σ.Α.
Φύλο – Σεξουαλικότητα – Κοινωνία
Εικόνες του σώματος και σεξουαλικότητα στο λαϊκό παραμύθι και στην τέχνη – Εκπαιδευτικές εφαρμογές
Έμφυλες ταυτότητες – Σεξουαλικότητα – Θρησκεία
Ζητήματα σεξουαλικότητας στην εφηβεία και η διαχείρισή τους
Τα δικαιώματα των παιδιών και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην προστασία από την κακοποίηση

πηγή: alfavita.gr

Διαβάστηκε 754 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.