Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:37 πμ
 
wm small
Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 22:01

Παναιτωλικός: Λευκή ισοπαλία με ΠΑΣ – Χρειάζεται δουλειά και ενίσχυση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Παναιτωλικός και ΠΑΣ στο Εμιλέον, με τους δύο αντιπάλους να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. Η εικόνα του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε, σε αντίθεση με την ενθαρρυντική εικόνα του πρώτου μισού.

Με 4-4-1-1 κατέβηκε ο Παναιτωλικός. Κάτω από τα δοκάρια ο Ροντρίγκεζ, Περέιρα, Κορνέλιους, Μαλής, Λουί οι τέσσερις της άμυνας. Στα χαφ παρατάχθηκαν οι Τσιγγάρας και Φλόρες, με τους Μεντόζα και Ντίας να παίζουν στα πλάγια. Μοναδικός προωθημένος ο Βέργος, με τον Ντουάρτε να αγωνίζεται πίσω του ως κρυφός επιθετικός.

Οι Γιαννιώτες παρατάχθηκαν με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Τριάδη, Σνάιντερ, Μορέιρα, Λιάσο, Ντομίνγκεζ και Περέα.

Το πρώτο μισό

Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Περέα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στο 10’, αλλά να μην τελειώνει καν τη φάση.

Η πρώτη τελική του Παναιτωλικού καταγράφηκε στο 17’, όταν ο Ντέιμον Φλόρες έπιασε μακρινό σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε ψύχραιμα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντίας, που άλλαξε θέση με τον Ντουάρτε, βρέθηκε φάτσα με το τέρμα αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει.

Στο 29’ ο Παναιτωλικός είχε την καλύτερη του στιγμή, με τον Ντίας να στρώνει στον Τσιγγάρα, το αριστερό σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω.

Δέκα λεπτά αργότερα, απευθείας φάουλ του Μεντόζα από καλή θέση πέρασε ψηλά άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή στιγμή για κάθε ομαδα. Στο 41’,οι παίκτες του ΠΑΣ έφυγαν σε όμορφη αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Περέα μπλοκαρίστηκε από τον Κορνέλιους.

Ο Παναιτωλικός απάντησε στο 43’ με το τεχνικό σουτ του Μεντόζα, που εξουδετερώθηκε από τον Λοντίγκιν.

Σε γενικές γραμμές όσον αφορά το πρώτο μισό, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος μετά το πρώτο δεκάλεπτο, είχε στην κατοχή του την μπάλα και πίεζε σωστά. Δεν εκμεταλλεύτηκε, όμως, τις λίγες καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν, ενώ δυσκολευόταν να φέρει την μπάλα εντός της αντίπαλης περιοχής. Ξεχώρισαν με την παρουσία τους οι Φλόρες και Ντίας, ενώ δραστήριος ήταν ο Ντουάρτε. Καλή και η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Η επανάληψη

Στην επανάληψη, ο Βργκοτς πέρασε στη θέση του Μαλή, ενώ για τον ΠΑΣ ο Κάργας πήρε τη θέση του Παντελάκη, ο Σιόντης του Λιάσκου και ο Σούλης του Λοντίγκιν.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν στο 48’ με τη σεντρα-σουτ του Περέα, αλλά ο κίπερ Ροντρίγκεζ έδειξε καλά αντανακλαστικά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μορέιρα βρέθηκε σε πλεονεκτική πλάγια θέση, σούταρε δυνατά αλλά ο Αργεντίνος κίπερ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Η πίεση ήταν συνεχόμενη και λίγα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού νίκησε τον Περέα σε τετ α τετ.

Στο 60’ ο Αναστασίου προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Μελίσσας, Μπαρμπόσα και Μελίσσας αντί των Ροντρίγκεζ, Ντίας και Μεντόζα. Σε 4-4-2 γύρισε το σύστημα.

Στο 72’ ο Φλόρες έβγαλε στην αντεπίθεση τον Τίτορμο, ο Βέργος όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση προ των αντίπαλων αμυντικών, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Έλληνας φορ δεν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη κάθετη του Τσιγγάρα.

Νέα τριπλή αλλαγή στο 76’, με τους Φυτόπουλο και Χρ. Μπελεβώνη να περνάνε στο χώρο του κέντρου αντί των Φλόρες και Τσιγγάρα, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας πέρασε ο Μπελεβώνης Στ. αντί του Λουί.

Στο 80’, ο ΠΑΣ επιτέθηκε μετωπικά με υπέροχη ενέργεια του Γροσδάνη, αλλά το σουτ του κατέληξε ψηλά άουτ.

Τεράστια ευκαιρία απώλεσε ο Σιόντης στο 87’, όταν αστόχησε από κοντά μετά από αναμπουμπούλα στην αγρινιώτικη άμυνα, όντας ολομόναχος.

Κάκιστη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο για τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες έχασαν την κυριαρχία που είχαν στο πρώτο και κινδύνευσαν από τους Γιαννιώτες. Ο κίπερ Ροντρίγκεζ φώναξε παρών όποτε χρειάστηκε διατηρώντας το μηδέν στην εστία. Σχεδόν ανύπαρκτος μεσοεπιθετικά ο Τίτορμος, δεν έβγαλε αυτοματισμούς, ενώ πουλούσε εύκολα την μπάλα.

Η σύνοψη

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με το ισόπαλο αποτέλεσμα να είναι μάλλον δίκαιο. Σχετικά καλή η εικόνα στο πρώτο μέρος με στιβαρή αμυντική λειτουργία, αλλά άκρως προβληματική στο δεύτερο μισό. Ο κίπερ Ροντρίγκεζ δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από τους αντίπαλους επιθετικούς και ανταποκρίθηκε. Εμφανή τα προβλήματα στην παραγωγή φάσεων, καθώς και η έλλειψη ενός φορ που θα κάνει τη διαφορά.

Τα παραλειπόμενα

Οι Φλόρες, Ντίας και κυρίως ο Ροντρίγκεζ ήταν οι διακριθέντες του Παναιτωλικού, που θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, καθώς και ενίσχυση μπροστά.

-Εντύπωση προκάλεσε στην κερκίδα ο…. υπέρβαρος νεοαποκτηθείς εξτρέμ του ΠΑΣ, Μορέιρα

-Αρκετά σκληρό το ματς στην επανάληψη, «ξεχώρισαν» τα χτυπήματα του Βργκοτς στον Περέα, που προκάλεσαν ένταση στον αντίπαλο πάγκο.

-Δεν ήταν ικανοποιημένος ο κόουτς Αναστασίου από την εμφάνιση της ομάδας στην επανάληψη, εξ ου και η ατάκα «ούτε δύο πάσες δεν μπορούμε να αλλάξουμε ρε παιδιά;»

-Στην κερκίδα βρέθηκε ο Κνετ, που συνεχίζει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 631 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.