Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:30 πμ
 
wm small
Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 12:59

3ο Φεστιβάλ «Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα» (Παρ 27 - Δευ 30/8/2021)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tο 3ο Φεστιβάλ «Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα» που πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι στις 27-28-29-30 Αυγούστου, στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Στις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ διασκεδάζουμε εξερευνώντας στοιχεία που συνθέτουν το μωσαϊκό της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της πόλης αλληλεπιδρώντας παράλληλα με τους ντόπιους και το περιβάλλον του Μεσολογγίου.

Tο πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει ξεναγήσεις στην πόλη και σε αρχαιολογικούς χώρους, διαδρομές, πεζοπορίες, ποδηλασία, κανό/καγιάκ και δραστηριότητες στη φύση, εκθέσεις, συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια, προβολές και τοπική γαστρονομία. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν σε μνημεία αρχαίων πόλεων, στα σαγηνευτικά τοπία και ηλιοβασιλέματα της λιμνοθάλασσας, θα γευτούν τοπικά προϊόντα και θα νιώσουν τη ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της πόλης. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ οι ίδιοι οι ντόπιοι γίνονται «ξεναγοί» του τόπου και ταξιδεύουν τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο σε γνωστές και άγνωστες πτυχές του Μεσολογγίου. Καλλιτέχνες, εικαστικοί, επαγγελματίες, αθλητές, μαθητές, επιχειρήσεις και εθελοντές συμπράττουν για να αποχαιρετήσουμε τον Αύγουστο δημιουργικά και διασκεδαστικά, αναδεικνύοντας την τοπική και πολιτιστική ταυτότητα του Μεσολογγίου. 27-28-29 και 30 Αυγούστου το Μεσολόγγι καλεί Ντόπιους και επισκέπτες να ζήσουν την εμπειρία.

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Διαβάστηκε 364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.