Κυριακή, 5η Μαίου 2024  10:30 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 18:38

Συνέντευξη τύπου για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Δημαρχείο Αγρινίου νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου  από τους διοργανωτές του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνεται από το Δήμο Αγρινίου και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αιτωλοακαρνανίας από τις 30 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου.

Στη συνέντευξη παρευρέθησαν ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κ. Ν. Γκρίζης και ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας  κ. Ρένος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Παπαναστασίου στην εισήγηση του είπε πως φέτος για πρώτη φορά στον θεσμό υπάρχει η  ιδιαιτερότητα της συμμετοχής  τεσσάρων επιπλέον σχολείων από άλλους νομούς και περιφέρειες. Συγκεκριμένα θα μετάσχουν  σχολεία από την Λευκάδα, το Αίγιο, το Καρπενήσι και την Πάργα.

«Είναι ένας πετυχημένος θεσμός και θέλουμε να τον πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε ακόμη και Πανελλήνιο. Έχουμε ένα εξαιρετικό θέατρο και ανθρώπους που βοηθούν», συμπλήρωσε ο κ.Παπαναστασίου.

Ο κ. Γκρίζης δήλωσε πως ο συγκεκριμένος θεσμός μεγαλώνει και τα σχολεία ανεβάζουν το επίπεδο, υποσχόμενος περαιτέρω αναβάθμιση του ενώ η  κ. Παπαγεωργίου με τη σειρά της είπε το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου  βελτιώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, φέτος , που συμμετέχουν είκοσι σχολεία και που  τέσσερα από αυτά είναι εκτός της Αιτωλ/νίας.

pol-mathitiko-theatro-sunentefksi-tupou1

Επίσης η κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε την φετινή καλλιτεχνική επιτροπή την οποία αποτελούν ο Γιώργος Μικέλης (φιλόλογος-θεατρολόγος) ,ο Γιάννης Παπαθανάσης (ηθοποιός) ,η Κάτια Ζαρκάδα (ηθοποιός-κοινωνιολόγος) , η Μαρία Τσιρώνη (μουσικός-εκπαιδευτικός) και ο Τάκης Χατζηγεωργίου (εκπαιδευτικός).

Τέλος ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα από το Φεστιβάλ και την ενθάρρυνση της θεατρικής παιδείας δίνει  τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης και διαφόρων δεξιοτήτων όπως αυτή της ερμηνείας.

Φέτος στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου συμμετέχουν 532 μαθητές και 60  εκπαιδευτικοί.

pol-mathitiko-theatro-sunentefksi-tupou2

pol-mathitiko-theatro-sunentefksi-tupou3

pol-mathitiko-theatro-sunentefksi-tupou4

 

 

Διαβάστηκε 1519 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 18:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.