Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:29 πμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 01:55

Σκακιστική διάκριση για την Ναυπάκτια Έλενα Μπανιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία πανελλήνια σκακιστική διάκριση ακόμη – Χάλκινο μετάλλιο για την Ναυπάκτια Έλενα Μπανιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων.

Με μία σημαντική επιτυχία επέστρεψε από τα Χανιά η Ναυπάκτια σκακίστρια Έλενα Μπανιά η οποία ανήκει στον ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ και έχει δοθεί με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο στον ΑΜΕΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ομάδα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Η 18χρονη σκακίστρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (Κ18) σημειώνοντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία σε 9 αγώνες κατέλαβε την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης ανάμεσα σε 34 σκακίστριες που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης των Χανίων στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Ενετικό λιμάνι. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 21 Ιουλίου με διοργανωτές την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ ενώ συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Χανίων και η Π.Ε. Χανίων. Παράλληλα διεξήχθη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο οποίο συμμετείχαν 42 αθλητές από αθλητικά σκακιστικά σωματεία όλης της Ελλάδας.

Οι αγώνες μεταδίδονταν ζωντανά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας chess24 και είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι τρεις πρώτες θέσεις, και στις δύο κατηγορίες και συνεπώς τα Πανελλήνια μετάλλια, κρίθηκαν στον 9ο και τελευταίο γύρο. Πιο αναλυτικά, την πρώτη θέση στους Εφήβους κατέλαβε ο Αντώνης Καλογρίδης με 7 βαθμούς, την δεύτερη ο Μάρκος Καζάκος με επίσης 7 βαθμούς και την τρίτη θέση ο Νίκος Σπυράτος. Στις Νεάνιδες το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε η Γεωργία Χριστοδούλου, το αργυρό η Βάια Τσεκούρα και το χάλκινο η Έλενα Μπανιά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο σε επίσημη πανελλήνια διοργάνωση για την Έλενα Μπανιά καθώς είχε καταλάβει την τρίτη θέση και πριν από δύο χρόνια στην Πάτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ16).

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία θα επιλέξει 2 εφήβους και 2 νεάνιδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο αντίστοιχο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος του έτους στην Ρουμανία και στην Τουρκία.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 479 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα