Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:04 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 19:18

Super League: Για το ακόμη «θολό» τοπίο των τηλεοπτικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κλήρωση του πρωταθλήματος πλησιάζει ωστόσο το πεδίο των τηλεοπτικών δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στη Super League.

Προ διαστήματος είχε γίνει γνωστό ότι η Cosmote TV έκανε δυναμικό μπάσιμο. Πράγματι, η συνδρομητική πλατφόρμα προσέγγισε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Πράγματι, με τις δύο ομάδες η συμφωνία είναι κοντά, με το συνολικό ποσό που θα «καρπωθούν» να ανέρχεται στις 19 εκ. ευρώ περίπου.

Κοντά σε συμφωνία είναι και ο ΟΦΗ, με ποσό που ξεπερνάει το 1,6 εκ. ευρώ. Συμβόλαιο στη NOVA έχουν τρεις ομάδες για τη νέα σεζόν: Άρης στα 4,5 εκ. ευρώ, Ατρόμητος στα 1,7 εκ. ευρώ και ΠΑΣ Γιάννινα στα 1,6 εκ. ευρώ.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ακόμη «άστεγοι» αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα κλείσουν, οι μεν ερυθρόλευκοι στη NOVA με ποσό εφάμιλλο του περσινού συμβολαίου τους (11 εκ. ευρώ) και οι δε ασπρόμαυροι όπου έχουν την καλύτερη προσφορά: ζητούν περί τα 8 με 9 εκ. ευρώ.

Μένουν οι υπόλοιποι… Παναιτωλικός, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός και Απόλλωνας. Στα χέρια τους είχαν πρόταση από την Cosmote TV ύψους 1,3 εκ. ευρώ έκαστος.

Πρόταση η οποία παρουσιάστηκε από δημοσιεύματα ως αυτή που θα «έλυνε το Γόρδιο δεσμό». Φευ, τα πράγματα απέχουν από αυτό. Οι «έξι», με την υποστήριξη του ΠΑΟΚ δεν υπογράφουν.

Και δεν πρόκειται να το πράξουν όσο δεν εξασφαλίζεται καλύτερο συμβόλαιο αλλά και η κεντρική διαχείριση η οποία και θα εξασφαλίσει μία πιο λογική κατανομή των χρημάτων. Δεν είναι δυνατόν, παραδείγματος χάρη, ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος να έχουν συμβόλαια που ξεπερνούν τα 1,5 εκ. ετησίως και οι άλλοι όχι. Το γιατί ας το ψάξουμε στα εισιτήρια που «κόβουν».

Η κεντρική διαχείριση θα έλυνε το ζήτημα αμετάκλητα. Και όσο και αν είναι το πιο θεμιτό σενάριο, η Ολιστική Μελέτη των FIFA/ UEFA που την προβλέπει έχει «βαλτώσει».

Για την Πολιτεία και την ΕΠΟ ούτε λόγος. Οπότε, με την κλήρωση ορισμένη για τη Δευτέρα 26/7, οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.

Κωνσταντίνος Ρίγκος

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 627 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.