Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:56 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 19:21

Στη χάση και στη φέξη θυμόμαστε και την πίστα στη Στράτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η διοργάνωση φέτος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι στη λίμνη Στράτου θα πρέπει να γίνει η αφορμή να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στη λίμνη Στράτου. Όμως ξανά με αφορμή τη φετινή διοργάνωση ακούμε τις ίδιες φθηνές δικαιλογίες : “Δεν μας αφήνει η ΔΕΗ…”

Οι εγκαταστάσεις έχουν μείνει εν πολλοίς αναξιοποίητες, αφού στη χάση και στη φέξη γίνεται κάποια πανελλήνια ή διεθνής διοργάνωση. Ο χώρος έχει παραχωρηθεί στην Ομοσπονδία του αθλήματος, που παρά τις όποιες καλές προθέσεις της δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις και το πλεονέκτημα της αγωνιστικής πίστας μέσα στο προστατευμένο περιβάλλον ενός ταμιευτήρα νερού.

Όμως η ευθύνη που ο χώρος μένει εν πολλοίς αναξιοποίητος δεν βαραίνει την Ομοσπονδία, αλλά πρωτίστως τους τοπικούς φορείς και το Δήμο Αγρινίου. Γιατί αν την Ομοσπονδία την ενδιαφέρει η πρόοδος του αθλήματος γενικά, εμάς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η πρόοδο του τόπου μας. Στην επίσημη τελετή έναρξης της διοργάνωσης παρόλα αυτά θα καμαρώνουμε και πάλι λες και έχουμε καταφέρει κάτι σπουδαίο.

Θα πρέπει λοιπόν μετά από τόσα χρόνια να γίνει μια σοβαρή συζήτηση όλων των εμπλεκομένων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ομοσπονδία, το Δήμο και την Περιφέρεια, μέχρι και τους τοπικούς συλλόγους του αθλήματος. Μια συζήτηση που φυσικά θα πρέπει να την προκαλέσουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής, οι οποίοι προσφέρουν ουκ ολίγα χρήματα για τη φετινή διοργάνωση.

Απώτερος σκοπός θα πρέπει να είναι η ευθύνη του χώρου να περάσει είτε στην Περιφέρεια, είτε στο Δήμο και από εκεί και πέρα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να επιδιωχθεί όχι μόνο η πραγματοποίηση μεγάλων διοργανώσεων, αλλά να λειτουργήσει ο χώρος ως ένα διεθνές και διαρκές προπονητικό κέντρο. Δεν αρκεί μια διοργάνωση με διάρκεια μιας εβδομάδας ή ενός δεκαημέρου, για να μιλήσουμε για πραγματική αξιοποίηση του χώρου, θα πρέπει οι εγκαταστάσεις αυτές να χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Δεν είναι εύκολο. Αλλά οι ειδήμονες λένε ότι με προσπάθεια είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Οι Φιλανδοί και οι Σουηδοί που οι δικές τους λίμνες παγώνουν το χειμώνα θα μπορούσαν να έρχονται εδώ για να προπονηθούν.

Αλλά από τη θεωρία μέχρι την πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Και εδώ και περίπου 20 χρόνια το θαλάσσιο σκι στη λίμνη Στράτου έχει μείνει περισσότερο στη θεωρία.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 589 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.