Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 10:35

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στις 21.30 στο Κάστρο της Βόνιτσας Μουσική Παράσταση « ΤΑ ΚΛΕΦΤΙΚΑ » με την Αρετή Κετιμέ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στις 21.30 στο Κάστρο της Βόνιτσας το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και  το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων παρουσιάζει  την Μουσική Παράσταση  « ΤΑ ΚΛΕΦΤΙΚΑ » με την Αρετή Κετιμέ και την συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παράλληλα κατανοώντας την ανάγκη του κοινού και των καλλιτεχνών για επικοινωνία επέλεξε να υπάρχει είσοδος  ΔΩΡΕΑΝ στις  παραστάσεις  του.

Λόγο των μέτρων και του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό που ισχύει για παραστάσεις και συναυλίες, υπάρχει συγκεκριμένος και περιορισμένος αριθμός θέσεων για την μουσική παράσταση στο Κάστρο της Βόνιτσας.

Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η προ κράτηση θέσης στα τηλ 2643022232 και από τις 09.00 έως 14.30 . Στην είσοδο του Κάστρου θα διατεθούν οι θέσεις που έχουν μείνει .                 

Τα κλέφτικα τραγούδια εγκωμιάζουν τη ζωή, τα κατορθώματα, τη νικηφόρα μάχη ή τον ένδοξο θάνατο. Μολονότι αναφέρονται σε ιστορικά γεγο­νότα δεν περιλαμβάνουν ακριβή διήγηση ούτε προσήλωση σε συγκε­κριμένα πρόσωπα. Εδώ οι ήρωες, σε αντίθεση από τα ακριτικά, δεν έχουν υπερφυσικές ικανότητες και είναι απλοί θνητοί. Στα ολιγόστιχα λιτά, χωρίς εξηγήσεις και περιγραφές περιστατικών, κλέφτικα τραγούδια η μετάβαση από την μια εικόνα στην άλλη γίνεται γρήγορα. Σε όλα σχεδόν απαντάται ζωντανός διάλογος μεταξύ προ­σώπων, ενώ ενίοτε, όταν δεν υπάρχει δεύτερο πρόσωπο, ο δημιουργός εισάγει μια συμβατική εικόνα, όπως  ένα πουλί με ανθρώπινη λαλιά προκειμένου να παραχθεί ο διάλογος.

«Και στη δεξιά μου τη μεριά ν΄αφήστε παραθύρι,

να μπαίνει ό ήλιος το πρωϊ και το δροσό το βράδυ,
να μπαινοβγαίνουν τα πουλιά, της άνοιξης τ΄αηδόνια,
και να περνούν οι γέμορφες, να με καλημεράνε».
«ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟ ΚΙΒΟΥΡΙ»

Παίζουν οι μουσικοί:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΙΟΥΡΗΣ: κλαρίνο   

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ: λαούτο  

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: κρουστά

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ: βιολί  

σκηνοθεσία: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

videoart: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ   

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ηχητική επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ

στις απαγγελίες  των κειμένων ακούγονται οι φωνές των ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ και ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Διαβάστηκε 613 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 10:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.