Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:21 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 22:41

«Πρόσω ολοταχώς» για τη φωταγώγηση της γέφυρας του Αχελώου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέχρι τα μέσα Φθινοπώρου η δημοπρασία!

Η Αντιπεριφέρεια Υποδομών «τρέχει» εργολαβία και για την φωταγώγηση με led του Εθνικού Οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας   

Τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου του 2020 ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στης γέφυρα του Αχελώου στην περιοχή της Στράτου.

Στις αρχές ή στα μέσα του Φθινοπώρου αναμένεται να εγκατασταθεί και φωτισμός στην γέφυρα, ώστε να ολοκληρωθεί η παρέμβαση που απαιτούνταν, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλεψη για κονδύλι περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ για την φωταγώγηση της γέφυρας του Αχελώου.

Το κονδύλι αυτό εντάσσεται σε μια ευρύτερη εργολαβία συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ουσιαστικά το 1/6 θα πάει στη γέφυρα του Αχελώου.

Η διαδικασία για την φωταγώγηση της γέφυρας του Αχελώου «τρέχει» και περίπου και αρχές ή στα μέσα του Φθινοπώρου θα γίνει η δημοπρασία.

Από και από κει και πέρα και αναλόγως πως θα εξελιχθεί, αν δηλαδή υπάρξουν ενστάσεις ή όχι, το επόμενο βήμα θα είναι η υλοποίηση του έργου που προβλέπεται να γίνει μεταξύ των 6 και 8 μηνών!

Ιδιαίτερης  βαρύτητας γεγονός είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση, διότι βγήκε μια εργολαβία για να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν με led όλα τα φώτα στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ύψους 16 εκατ. ευρώ.

Η εργολαβία αυτή θα έπρεπε να προχωρήσει, καθώς διέθετε ένα επαναξιοπιήσημο ποσό της τάξης των 3 εκατ. ευρώ που αφορά και τον Αχελώο.

Παράλληλα, υπάρχει ακόμη μια εργολαβία που ήδη «τρέχει» και αφορά επίσης την φωταγώγηση του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.   

Η παρεμβάσεις στην γέφυρα στη Στράτο αποτελούν μείζονος σημασίας γεγονός καθώς πριν τις εργασίες ασφαλτόστρωσης η διέλευση από την γέφυρα ήταν επικίνδυνη!

Πριν την ασφαλτόστρωση, όταν έβρεχε η γέφυρα μετατρέπονταν σε λίμνη, σε πολλά σημεία η άσφαλτος είχε ανοίξει, σε άλλα είχε φουσκώνει και αλλού είχαν δημιουργηθεί «σαμαράκια», ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ορατότητα όταν βρέχει!

Πέραν όμως της φωταγώγησης των γέφυρας του Αχελώου και η εργολαβία που είναι σε εξέλιξη και αφορά την Εθνική Οδό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, η Αντιπεριφέρεια Υποδομών, η οποία είναι αρμόδια και θα τοποθετήσει φωτισμό στην γέφυρα, αλλά και να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα φωτισμό στο Εθνικό οδικό δίκτυο, σχεδιάζει και την επιδιόρθωση και αντικατάσταση σημείων φωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου με φώτα led!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 697 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.