Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:47 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 11:19

ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ: Χωρίς καλοκαιρινό Daily Camp για τα παιδιά του Δήμου μας, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, οι γονείς στο Αγρίνιο συνήθιζαν να αναζητούν λύσεις θερινής απασχόλησης για τα παιδιά τους. Με σκοπό να καλυφθεί ευχάριστα για εκείνα, το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από τη λήξη της σχολικής περιόδου έως και την έναρξη των οικογενειακών διακοπών. Ή ακόμη και ως ανάσα για πολλά παιδιά τα οποία, ειδικά την τελευταία δεκαετία, δεν πήγαιναν οικογενειακές διακοπές για οικονομικούς λόγους.

Από την προηγούμενη δημοτική αρχή καθιερώθηκε στη πόλη, ως θεσμός , το  Αθλητικό Daily Camp του Δήμου Αγρινίου. 

Ένας θεσμός που, έστω και με διαφοροποιήσεις,  συνεχίσθηκε από την νυν δημοτική αρχή, έχοντας μάλιστα και σύνθημα. «Δήμος Αγρινίου: Όταν τα σχολεία σταματούν, το Daily Camp αρχίζει».

Όμως,  παρότι  τα σχολεία σταμάτησαν πριν από ένα μήνα περίπου,  το Daily Camp δεν άρχισε κι από ότι φαίνεται δεν θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι, δυστυχώς για τους γονείς και τους μικρούς φίλους μας.

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό  της δημοτικής αρχής για την  αρνητική αυτή εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, η πανδημία δεν μπορεί να είναι δικαιολογία διότι  η κυβέρνηση έχει αναρτήσει τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία των Summer Camp και τα επιτρέπει. Γι’ αυτό άλλωστε αρκετοί δήμοι, σε όλη τη χώρα, υλοποιούν ήδη τέτοια προγράμματα.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά δήλωσε για το θέμα: 

«Με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν πραγματοποιήθηκε το θερινό πρόγραμμα για τους μαθητές στερώντας έτσι μια «βαθιά ανάσα» για τους εργαζόμενους γονείς. Συνεπώς, δεν προσφέρθηκε φέτος η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση στα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια των διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων. 

Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι οι λόγοι για τους οποίους καθιερώθηκαν αυτά τα προγράμματα όχι απλά δεν εκλείπουν  αλλά έχουν ενισχυθεί κιόλας, αφού η οικονομική κατάσταση πάρα πολλών συμπολιτών μας εξακολουθεί να μην επιτρέπει μακροχρόνιες-ή και καθόλου-διακοπές.

Οφείλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της πόλης μας, όπως κάνουν άλλοι δήμοι στη χώρα, να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο  με τον πιο ευχάριστο, αποδοτικό και δημιουργικό τρόπο. Ειδικά μετά από μια μακρά περίοδο περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας και πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. 

Ειλικρινά, με λύπη διαπιστώνουμε ότι χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία για τον δήμο μας και αυτή τη φορά αποδέκτες είναι  κυρίως τα παιδιά.».

Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.