Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:51 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 23:26

O Παναιτωλικός και οι «άλλοι»: Οι πρώτες μεταγραφικές εντυπώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περίπου ένας μήνας απομένει (τηλεοπτικών θέλοντος και μετάλλαξης Δ επιτρέποντος) για την έναρξη της Superleague, η οποία έχει οριστεί για τις 21 Αυγούστου. Ευκαιρία, λοιπόν, για μια… μίνι αποτίμηση των μεταγραφικών πεπραγμένων των ελληνικών ομάδων που βρίσκονται «στα μέτρα» του Παναιτωλικού, αλλά και του ίδιου του Τίτορμου.

Το προφίλ των ανταγωνιστών

Οι μεταγραφικές διεργασίες βρίσκονται σε φουλ ρυθμούς στο σύνολο των ελληνικών συλλόγων. Οι κινήσεις ορισμένων εξ αυτών, είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ατρόμητος, που έχει καταφέρει να αποσπάσει τις υπογραφές εξαιρετικών Ελλήνων ποδοσφαιριστών (Κουλούρης, Χατζηισαΐας, Καρτάλης, Κλωναρίδης). Σε καλό μονοπάτι δείχνει να βρίσκεται και ο Ο.Φ.Η, στην προσπάθεια του να αφήσει πίσω την κάκιστη περσινή σεζόν.

Την προσφιλή του τακτική ακολουθεί ο Αστέρας, φέρνοντας στην Τρίπολη αρκετούς ελπιδοφόρους Ισπανούς. Έχει, βέβαια, και γερές βάσεις από την περασμένη χρονιά. Πολλές προσθαφαιρέσεις κι από τον Βόλο. Πέρυσι ήταν από τις απολαυστικότερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά οι αλλαγές στο ρόστερ είναι ριζικές.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του ΠΑΣ στο επόμενο πρωτάθλημα. Από τα Γιάννενα δεν έφυγε μόνο ο Γιαννίκης, αλλά και οι Καρτάλης, Κριζμάν, Παμλίδης, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Μπρένερ. Με λίγα λόγια η «ραχοκοκκαλιά» της ομάδας του Γιαννίκη δεν υπάρχει πια.

Ανανεωμένο το ρόστερ του Απόλλωνα, χωρίς να εντυπωσιάζει, ενώ σε προσεκτικές κινήσεις με ποδοσφαιριστές-γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας έχει προχωρήσει η Λαμία. Μεγάλο ερωτηματικό ο νεοφώτιστος Ιωνικός. Οι Νικαιώτες προσπαθούν να αναβαθμίσουν το ρόστερ τους ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στη μεγάλη κατηγορία. Στο πλαίσιο αυτό, είδαμε να ντύνουν στα «μπλε» παίκτες όπως τον Ρομαό, τον Μπάσα, αλλά και τον δικό μας, πολυθεσίτη και… αναντικατάστατο Ντάλσιο! Όπως και να έχει, καθρέφτης είναι πάντα το γήπεδο.

Το παναιτωλικό μπαράζ αποδεσμεύσεων

Από το μεταγραφικό «παζάρι», βέβαια, δε θα μπορούσε να απέχει ο Παναιτωλικός. Το ρόστερ του Τίτορμου έχει υποστεί πραγματική εκκαθάριση, αφού 17 παίκτες έχουν ήδη αποχωρήσει ή βρίσκονται εκτός πλάνων. Πρόκειται για τους Κνετ, Τζανακάκη, Παρρά, Κωνσταντόπουλο, Καρασαλίδη, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Μεντίνα, Ταχάρ,  Ντάλσιο, Αρσούρα, Αριγίμπι, Μανθάτη, Ματσόλα, Μάζουρεκ, Αζάντι. Εκτός ομάδας έχει τεθεί και ο Εντινγκά, αν και είναι υπαρκτοί διάφοροι «ψίθυροι» επιστροφής του.

Η αποχώρηση πολλών από των προαναφερθέντων ήταν επιβεβλημένη. Είναι απίθανο, άλλωστε, να λείψει σε οποιοδήποτε Αγρινιώτη φίλαθλο η παρουσία του Αζάντι, του Τσότσαλιτς, του Μεντίνα ή του (περσινού) Μάζουρεκ.

Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι κανείς επιφυλακτικός με την επιλογή να φύγουν παίκτες όπως ο Αριγίμπι κι ο Εντινγκά, που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ποιοτικά στο σύνολο του κόουτς Αναστασίου. Στην ίδια κατηγορία ανήκει κι ο Κνετ, που έκανε εξαιρετική σεζόν, ενώ μια ακόμα ευκαιρία ίσως άξιζαν και οι Μανθάτης, Καρασαλίδης, Τζανακάκης, που ταλαιπωρήθηκαν από αλλεπάλληλους τραυματισμούς.

Το νέο αίμα

Παρά τις πολλές αποχωρήσεις, οι ελεύσεις μέχρι στιγμής δεν είναι το ίδιο εντατικές. Μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι κι ο Παναιτωλικός έχει πολύ δρόμο να διανύσει… μεταγραφικά.

Οι βασικές ελλείψεις εντοπίζονται στα στόπερ (όπου ο Παναιτωλικός αναμένει για υπογραφές τον Μπράνκο Βργκοτς), στο χώρο του κέντρου, στα εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης, δηλαδή σχεδόν σε κάθε θέση του γηπέδου! Μάλιστα, αναγκαία είναι η προσθήκη έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών, που θα πλαισιώσουν και θα βοηθήσουν τόσο το γηγενές στοιχείο να εξελιχθεί, όσο και το σύλλογο να ισχυροποιηθεί αγωνιστικά.

Πάντως, οι πληροφορίες για μεταγραφικές εξελίξεις βγαίνουν με το… «σταγονόμετρο». Οπότε, ενδεχομένως η ομάδα να βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με ικανό αριθμό παικτών, ώστε να «λυθούν» τα χέρια του Αναστασίου.

Κρυφές μέχρι την τελευταία στιγμή, άλλωστε, κρατήθηκαν και οι περιπτώσεις των Κορνέλιους και Φλόρεζ. Διεθνείς, ελπιδοφόροι αλλά και άγνωστοι ποδοσφαιρικά, ελπίζουμε να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα και να επαληθεύσουν τις καλές συστάσεις με τις οποίες έρχονται από τον Καναδά και την Ονδούρα αντίστοιχα.

Πιο ασφαλείς επιλογές μοιάζουν οι Χουχούμης και Λουί, που έρχονται να θωρακίσουν τα πολύπαθα αμυντικά άκρα. Με υγιείς τους δυο ακραίους οπισθοφύλακες ο κόουτς μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Ερωτηματικό, βέβαια, αποτελεί το μπακ-απ του Λουί. Θα είναι ο Λιάβας; Θα είναι ο Ντουάρτε; Θα υπάρξει προσθήκη στα δεξιά; Οψόμεθα…

Μεγάλο ερωτηματικό και ο κίπερ Ροντρίγκεζ. Χωρίς συμμετοχές την σεζόν που πέρασε, σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής κι αυτός, αν και βασικός φέτος φαίνεται πως θα είναι ο Μελίσσας.

Το ρεζουμέ και οι…book

Συνοπτικά, οι ανακατατάξεις των ρόστερ των μικρομεσαίων ελληνικών συλλόγων είναι έντονες για μια ακόμα μεταγραφική περίοδο. Άλλοι ακολουθούν –θεωρητικά- ασφαλείς επιλογές, ενώ άλλοι (μεταξύ των οποίων και ο Παναιτωλικός) επιλέγουν διεθνείς και… υπερατλαντικές αγορές για να δομήσουν το έμψυχο τους δυναμικό.

Και για τους λάτρεις του στοιχήματος, που δυστυχώς είναι συνυφασμένο με το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ορίστε οι πρώτες αποδόσεις για τις πιθανότητες κατάληψης των δυο τελευταίων θέσεων της επόμενης σεζόν, όπως τις προσφέρει γνωστή διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία :

Ιωνικός 2.00, Απόλλων Σμύρνης 2.25, Λαμία 2.25, Παναιτωλικός 2.40, ΠΑΣ 6.00 κι από εκεί και πέρα το… χάος.

Οι αισιόδοξοι Παναιτωλικοί, πάντως, μπορούν να δεκατριπλασιάσουν τα χρήματα τους, ποντάροντας ότι ο Τίτορμος θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα…

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 491 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.