Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:33 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 17:45

Λαϊκή Ενότητα: «Η κυβέρνηση μετατρέπει την ανάγκη εμβολιασμών σε πρόσχημα για να απελευθερώσει τις απολύσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Η κυβέρνηση μετατρέπει την ανάγκη μαζικών εμβολιασμών σε  πρόσχημα για να απελευθερώσει πλήρως τις απολύσεις και να καταργήσει κάθε προστατευτικό πλαίσιο για τους εργαζομένους», υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα. Η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση έχει στηρίξει όλες τις ελπίδες της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα εμβόλια, εξακολουθώντας, την ίδια στιγμή, την πολιτική της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς καμία συγκροτημένη κατεύθυνση επιδημιολογικής επιτήρησης. Αναμφίβολα, η καθολικότητα του εμβολιασμού αποτελεί ζήτημα συλλογικής ευθύνης, είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και είναι απαραίτητο, με μέσο την πειθώ, να εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός. Ωστόσο, η κυβέρνηση μέσω του  αυταρχισμού και του καταναγκασμού καταλήγει να ενισχύει, αντί να αντιμετωπίζει τον σκεπτικισμό και τις ανορθολογικές αντιλήψεις.

Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση άσκησε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, με αντικρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες θέσεις σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας από τον ιό, με αποτέλεσμα να πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία της πραγματικής ανάγκης εμβολιασμού τους και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ (αντιθέτως ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάργηση εξήντα νοσοκομείων, δεν αύξησε τον αριθμό των εκπαιδευτικών και δεν μείωσε τον αριθμό των μαθητών κατά τμήμα, άφησε ασύδοτους τους εργοδότες σε ότι αφορά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για την προστασία των εργαζομένων και της θέσης εργασίας τους σε περίπτωση που νοσούσαν, δεν αύξησε τον στόλο των συγκοινωνιακών μέσων ώστε να μην στοιβάζονται οι επιβάτες, προχώρησε σε άνοιγμα προς τον ξένο τουρισμό χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας), ενώ χρησιμοποίησε τον ιό απλά και μόνο ως πρόσχημα για επιβάλλει κράτος καταστολής και συρρίκνωσης της δημοκρατίας, σήμερα μελετά και προετοιμάζει τις ρυθμίσεις για απολύσεις των μη εμβολιασμένων.

Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της, η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για να αποδώσει για μια φορά ακόμα τις επιπτώσεις της πανδημίας στην «ατομική ευθύνη». Παράλληλα, αντιμετωπίζει ακόμη και το καίριο ζήτημα του εμβολιασμού με το ίδιο πλαίσιο νεοφιλελεύθερης πολιτικής και με τον τυχοδιωκτισμό της αξιοποίησης της πανδημίας για να νομιμοποιήσει την περαιτέρω άρση κάθε προστατευτικής διάταξης για τους εργαζομένους. Οι απειλές για απολύσεις και ποινές για κάθε μη εμβολιασμένο εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τον εμβολιασμό όλων όσων επιθυμούν αλλά δεν μπορούν (αποκλεισμένα στρώματα, άτομα με κινητικά προβλήματα κ.ά.), υποσκάπτουν την ίδια την εμβολιαστική προσπάθεια.

Οι συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών το αποδεικνύουν. Η πανδημία είναι το άλλοθι. Ήδη έχουν αυξηθεί οι απολύσεις και προετοιμάζονται κι άλλες.

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται για να μην απολυθούν συνάδελφοί τους συμβασιούχοι προκειμένου να δοθεί η δουλειά τους σε εργολάβο. Το νοσοκομείο «Σωτηρία» έχει αναλάβει μεγάλο βάρος για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί και για την αύξηση της ανεργίας και για την απομάκρυνση έμπειρου προσωπικού.

Το ίδιο μεθοδεύεται και για άλλα νοσοκομεία στα οποία το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων και προετοιμάζονται απολύσεις.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα αιτήματα των κοινωνικών φορέων για:

Α) Ενίσχυση του ΕΣΥ και των δημοσίων νοσοκομείων

Β) Συγκρότηση και οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γ) Ενίσχυση των δημοσίων σχολείων και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Γ) Αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς

Δ) Μαζικούς εμβολιασμούς με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ε) Κατοχύρωση και αναβάθμιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

Θα αγωνιστούμε όλοι για την υλοποίησή τους.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 509 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/