Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:36 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 17:39

“Πρωινός καφές” στο… άβατο της καθαριότητας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το τελευταίο διάστημα, για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Αγρινίου, ο Δήμαρχος παίρνει τον… πολιτικό πρωινό του καφέ, όχι στο γραφείο του στο δημαρχείο, αλλά στο γραφείο του αντιδημάρχου καθαριότητας, που βρίσκεται στο κτίριο των Καπναποθηκών Παπαστράτου στα γραφεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Και αυτό γιατί μετά την παραίτηση του Χρήστου Γκούντα ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου επέλεξε να διατηρήσει την αρμοδιότητα της καθαριότητας και να μην υπάρξει προς στιγμήν αντικαταστάτης του παραιτηθέντος αντιδημάρχου.

Με την κατάσταση όμως που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας, το περιβάλλον στο συγκεκριμένο χώρο για το Γιώργο Παπαναστασίου μάλλον δεν είναι και τόσο φιλόξενο, ιδίως όταν η ρητορική του Γ. Παπαναστασίου απέναντι στους υπηρεσιακούς παράγοντες δεν απέχει και πολύ από αυτή του Χρ. Γκούντα. Βεβαίως στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την παραίτηση του Χρήστου Γκούντα είναι ακόμη πολύ μικρό για να κάνει κάποιος συγκρίσεις αναφορικά με την αποδοτικότητα της υπηρεσίας καθαριότητας. Είναι όμως εμφανές πως δεν έχουν γίνει δραματικές αλλαγές, ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Προφανώς το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να διευκρινιστεί η αντίδραση των υπηρεσιακών παραγόντων στην όποια “πίεση” του Δημάρχου. Από την άλλη όμως η πολιτική εμπειρία που υπάρχει στο… άβατο της υπηρεσίας καθαριότητας -από τη στιγμή που καταφέρνει να εκδιώχνει και αντιδημάρχους- είναι τέτοια που δίνει δυνατότητες ελιγμών απέναντι στην όποια “πίεση” του Δημάρχου. Και στη χειρότερη περίπτωση είναι πιθανόν να υπάρξει μία κάποια ανταπόκριση στην “πίεση” του Δημάρχου και να προκύψει κάποια προσωρινή βελτίωση στο παραγόμενο έργο της υπηρεσίας. Εξάλλου ο Δήμαρχος δεν είναι αντιδήμαρχος για να παραιτηθεί… και ούτε θα το ήθελαν αυτό οι υπηρεσιακοί της καθαριότητας, αφού ο Δήμαρχος τους ενοχλεί μόνο με τη ρητορική του και όχι με τις πράξεις του…

Όμως το ζητούμενο είναι η βελτίωση να έχει μόνιμο χαρακτήρα και να μην προκύπτει από τον -ας πούμε- φόβο του Δημάρχου. Η βελτίωση θα πρέπει να συνεχιστεί και όταν βρεθεί ο αντικαταστάτης του Χρήστου Γκούντα. Τούτων δοθέντων στο γραφείο του αντιδημάρχου καθαριότητας υπάρχει μία παγίδα για τον Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος δεν θα πρέπει να παραμυθιαστεί από μία ενδεχόμενη, αλλά προσωρινή βελτίωση στην εικόνα της υπηρεσίας. Η παγίδα αυτή πάντως είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει ιδωθεί από την πλειοψηφία της παράταξής του Δημάρχου, γι’ αυτό εξάλλου δεν βρέθηκε αντικαταστάτης του Χρήστου Γκούντα, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος για ένα δίωρο περίπου κάθε πρωί να αναγκάζεται να κάνει και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 517 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.