Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:41 μμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 09:21

Πρόταση της Cosmote TV σε Παναιτωλικό και επτά ακόμη ομάδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμφωνία επιχειρεί να κλείσει η Cosmote ΤV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναιτωλικού και επτά ακόμη ομάδων της Super League.

Μία συμφωνία μεγατόνων επιχειρεί να κλείσει η Cosmote ΤV, που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναιτωλικού και επτά ακόμα ομάδων της Super League, σε μία κίνηση που, αν τελικά ευοδωθεί, ανατρέπει την υπάρχουσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από το φινάλε του περασμένου πρωταθλήματος, η Cosmote ΤV άνοιξε ένα παράθυρο επικοινωνίας με πολύ συγκεκριμένες ΠΑΕ, θέμα που ποτέ δεν διαψεύστηκε, διότι πολύ απλά ήταν υπαρκτό και έδειχνε να έχει κλιμάκωση όσο περνούσε ο καιρός.

Παναιτωλικός και άλλοι επτά

Ο ένας εκ των δύο μεγάλων παικτών της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είχε βάλει στο «μάτι» τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενώ μαζί τους φαίνεται πως έχει βρει σημείο απόλυτης ταύτισης, για να  αποκτήσει «πακέτο» τα δικαιώματα ακόμα πέντε ομάδων (Λαμία, Βόλος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικός), όπως και του ΟΦΗ, που έκανε ξεχωριστή διαπραγμάτευση μόνος του.

Οι διαπραγματεύσεις – όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το  SDNA – βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και όπως γίνεται αντιληπτό, αν τελικά πέσουν οι υπογραφές, η Cosmote TV αίφνης μετατρέπεται σε κυρίαρχο παίκτη του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δρώμενα, αφού θα έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 8 εκ των 14 ομάδων (57%) και μάλιστα ένα πακέτο που χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο».

Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις κορυφώθηκαν και οι συζητήσεις πήραν την τελική τους μορφή, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Γιάννης Αλαφούζος, με πρωτοβουλία του οποίου βρέθηκε σημείο επαφής με τις πέντε υπόλοιπες ΠΑΕ – πλην του ΟΦΗ που κινήθηκε μόνος του «λόγω μεγέθους, ιστορίας, γεωγραφικής σημαντικότητας και επαφών των στελεχών του», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Αν και προς το παρόν η αγορά τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με ποσά, νούμερα, χρήματα και λεπτομέρειες, το SDNA είναι σε θέση να γνωρίζει την βάση στην οποία υπάρχει σημείο σύγκλισης.

Τι ποσό θα εισπράξει ο Παναιτωλικός

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αν τελικά υπογράψουν θα εισπράξουν ένα πάγιο ποσό που θα είναι κοντά στα 6,5 εκατομμύρια, περίπου 1,3 εκατομμύριο ευρώ θα πάρουν οι πέντε «μικροί», ενώ κατά τι περισσότερα χρήματα θα πάρει ο ΟΦΗ, που θεωρείται πιο «εμπορικό» μέγεθος.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αν τελικά οι υπογραφές πέσουν σε αυτά τα ποσά, τότε στην περίπτωση του Παναθηναϊκού θα έχουμε μία μικρή αύξηση σε σχέση με το περσινό του συμβόλαιο, ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, τα ποσά δεν διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με το εξαιρετικό σε παροχές, διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2019.

Οι τελικές εξελίξεις αναμένονται να τρέξουν πολύ σύντομα, δεν αποκλείεται μάλιστα εντός της εβδομάδας να έχουμε τις οριστικές αποφάσεις, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τηλεοπτικό τοπίο για την νέα σεζόν.

Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια νέα θεαματική ρελάνς από την Nova, που προς το παρόν δεν δείχνει διατεθειμένη να πληρώσει ένα ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που κοστολογείται το συνολικό πακέτο.

Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά οδεύουμε προς μία διχοτόμηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος, σε δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, κάτι που έχει πολλαπλές ερμηνείες. Κι αυτό γιατί όλοι οι σύλλογοι βλέπουν ενθαρρυντικά αυτή την εξέλιξη, καθώς αυτός ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες δημιούργησε (και δημιουργεί σε όσες ομάδες δεν έχουν κλείσει) συνθήκες καλύτερης διαπραγμάτευσης, με περιθώριο για ακόμα καλύτερες συμφωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι συμβόλαιο με την Nova για την επόμενη σεζόν έχουν ΆρηςΠΑΣ, Ατρόμητος, ενώ αν επιβεβαιωθεί με υπογραφές το ρεπορτάζ του SDNA, τότε οι μόνες «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες θα είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, οι αποφάσεις των οποίων θα κρίνουν τελικά που θα καθίσει η ισορροπία δυνάμεων.

Πηγή: SDNA

Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.