Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:45 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 15:22

Επαναλειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας με χαρά ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θυρρείου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η προϊσταμένη της Εφορείας Δρ. Ολυμπία Βικάτου αναφέρεται ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης των μουσειακών υποδομών στην περιοχή αρμοδιότητας της, η Εφορεία  υλοποίησε τα τελευταία δυο χρόνια εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του Μουσείου, καθώς και συντήρησης των εκθεμάτων.

Πριν λίγες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρ Λ. Μενδώνη,  εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, η πρόταση της Εφορείας μας και της Δ/νσης Μελετών και Εκτέλεσης έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων για την επισκευή, επέκταση και επανέκθεση του υπάρχοντος Μουσείου, προκειμένου να εκτεθούν με νέα, σύγχρονη μουσειακή αντίληψη τα σημαντικότερα ευρήματα της βόρειας  Ακαρνανίας.

Το  Μουσείο Θυρρείου, όπως και οι υπόλοιποι  Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία, θα λειτουργεί  καθημερινά με ωράριο 8.30 π.μ.- 3.30 μμ., πλην Τρίτης και καθιερωμένων αργιών. Υπενθυμίζεται ότι, θερινό διευρυμένο ωράριο ισχύει για τα Κάστρα Ναυπάκτου, Βόνιτσας και Αγίας Μαύρας Λευκάδας (με ωράριο 8.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 394 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.