Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:07 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 20:52

Διακοπές με τα λεφτά των άλλων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας είναι από τους φτωχότερους στην Ελλάδα και από τους φτωχότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στοιχεία των τελευταίων ετών της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ είναι αποκαλυπτικά για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το οποίο με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι κάτω από το 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Μολαταύτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι φτωχοί πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή μια νομοθετική διάταξη (άρθρου 167 του Ν.4483/2017) που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοδοτούν τις διακοπές των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, αφού βάσει της διάταξης αυτής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας (εξάλλου η διάταξη αυτή ήταν μάλλον ένα “ρουσφέτι” στη Ρένα Δούρου) παίρνουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Δηλαδή ο αγρότης της Δυτικής Ελλάδας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός υπάλληλος ή ακόμη χειρότερα ο άνεργος με το ΦΠΑ που πληρώνει για το γάλα του παιδιού του χρηματοδοτεί δυο εβδομάδες διακοπές σε παιδική κατασκήνωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ανθρώπων δηλαδή με μέσο μισθό πάνω από 1.000 ευρώ. Δικαιούχοι μάλιστα αυτού του προνομίου (420 ευρώ για κάθε παιδί και 728 ευρώ στην περίπτωση τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω)είναι όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας χωρίς κανένα (!) εισοδηματικό κριτήριο. Αν κάποιος δηλαδή υπάλληλος της Περιφέρειας έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές, που μπορεί να είναι και πολλαπλάσια του μισθού του, πάλι δικαιούται το προνόμιο να στείλει το παιδί του διακοπές με χρήματα των άλλων.

Στο αντίποδα, για να αντιληφθούμε τον παραλογισμό, όταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ είναι πάνω από ένα εκατομμύριο, εκ των οποίων οι 570.000 είναι άνεργοι πάνω από ένα χρόνο, μόνο 300.000 θα είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού….

Το 2018 και το 2019 βάσει των (ομόφωνων) αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου το εκτιμώμενο ποσό της δαπάνης αυτής ήταν 135.000 ευρώ κατ΄έτος. Το μόνο “παρήγορο” μέσα σε αυτό τον παραλογισμό είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια (2020 και 2021) είναι ότι το εκτιμώμενο ποσό της δαπάνης μειώθηκε στα 50.000 κατ΄έτος.

Κατά τα άλλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κόπτεται για τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες φροντίζοντας όμως να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 477 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.