Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:05 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 14:23

Ανάληψη Τριχωνίδας: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες της εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση (Σ/Κ 24-25/7/2021)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ανάληψη το όμορφο χωριό της Ορεινής Τριχωνίδας εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 2021” τον επίσημο φορέα για τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση και την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης που θα υλοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου στην περιοχή. 

Με σύμβαση που υπογράφηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο  “Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας” θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής διήμερες εκδηλώσεις στην Ανάληψη Τριχωνίδας με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων.

Το θέμα της δράσης αυτής είναι “Ο ρόλος της Αιτωλικής Συμπολιτείας στην Ελληνική Επανάσταση, το Στρατόπεδο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Δερβέκιστα”  και θα διοργανωθεί στις 24 & 25 Ιουλίου στην Ανάληψη.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται : “Kαταφέραμε μετά από προσπάθειες ενός έτους να εντάξουμε την Ανάληψη στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 2021″ και μέσα από την δραστηριότητα αυτή να αναδείξουμε το τόπο μας, την ιστορικότητα του και να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παντού και οι Έλληνες δραστήριοι. Σας καλούμε σε ένα μήνα στην Ανάληψη”.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.