Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:01 μμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 18:10

Εκδρομή στον Αχέροντα ποταμό με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μεσολογγίου (Σ/Κ 3-4/7/2021)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αχέροντας

Γλυκή – Πηγές Αχέροντα – Σκάλα Τζαβέλαινας – Γέφυρα Ντάλα – Γλυκή

Σάββατο – Κυριακή 3-4/7/2021

Μήκος διαδρομής : 6 χιλ.

Διάρκεια πορείας : 3,5 ώρες

Υψομετρική διαφορά : 140 μέτρα

Βαθμός δυσκολίας : 1

Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

Η μετακίνησή μας θα γίνει ατομικά με Ι.Χ. τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid-19.

Επειδή αρκετοί εκδήλωσαν την επιθυμία να πάνε στην περιοχή από την Παρασκευή 2/7, το σημείο συνάντησης όλων μας, θα είναι στην Γλυκή Θεσπρωτίας το απόγευμα του Σαββάτου και η πορεία μας θα γίνει την Κυριακή.

Ο απαιτούμενος χρόνος από το Μεσολόγγι μέχρι την Γλυκή με Ι.Χ. είναι  περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά, μέσω της Ιόνιας Οδού.

Τόσο η περιοχή όσο και η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο, πνιγμένο στα νερά και το πράσινο.

Από την Γλυκή θα πάρουμε το μονοπάτι προς τις πηγές Αχέροντα, σκάλα Τζαβέλαινας, και θα φτάσουμε μέχρι την γέφυρα Ντάλα, στο σημείο που το Τσαγκαριώτικο ρέμα χύνεται στον Αχέροντα.

Μετά την Γέφυρα του Ντάλα όσοι θέλουν, θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Γλυκή μέσα από το ποτάμι, κάνοντας ποταμοδιάσχιση στον Αχέροντα. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν από το μονοπάτι μέσω εναλλακτικής διαδρομής.

Για όσους αποφασίσουν να μπουν στο ποτάμι ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Θα πρέπει να φορούν κλειστά παπούτσια και να έχουν υπόψη τους ότι σε κάποια σημεία θα χρειαστεί ίσως να κολυμπήσουν για μερικά μέτρα και εάν φέρουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές, θα πρέπει να τις έχουν υποχρεωτικά σε αδιάβροχη θήκη η αδιάβροχο  σάκο.

Στην συνέχεια και πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, θα πάμε για μπάνιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου, «το αλωνάκι» που βρίσκεται στην περιοχή.

Μαγιό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπατόν και  κλειστά παπούτσια (κατά προτίμηση παλιά) για όσους μπουν στο ποτάμι απαραίτητα.

Η Γλυκή έχει πολλούς ξενώνες και ξενοδοχείο, θα πρέπει να κλείσετε δωμάτιο ο καθένας μόνος του μέσω internet.

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα κατασκήνωσης δίπλα στο ποτάμι.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο και το e-mail που αναφέρονται παρακάτω.

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή    των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων.

Ο συμμετέχων γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει  καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία  και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.

Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.
Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.

Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία  και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.

Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

Σημειώσεις

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες, θα επικοινωνείτε στο e-mail του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6972505607.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 420 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 23:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.