Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:22 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 18:37

ΕΛΓΑ …στα τυφλά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χαλάζι, καταστροφές, εκτιμήσεις: Σε δουλειά να βρισκόμαστε!

Δεν είναι ρητορικά ερωτήματα. Και περιμένουμε απαντήσεις. Κάποιος να ενημερώσει τον κόσμο, δηλαδή, που έχει τις αγωνίες του, έχει τα προβλήματά του, έχει υποστεί την μικρή ή μεγάλη καταστροφή …και δεν έχει από που να πιαστεί.

Αναγγελίες ζημιών, ποιοι παραγωγοί μπορούν να κάνουν; Σε ποιες περιοχές; Για ποια προϊόντα; Που θα απευθυνθούν; Που θα ρωτήσουν; Γιατί πρέπει να πάνε ψάχνοντας και παρακαλώντας; Είναι κακό να βγει μια φορά μια ανακοίνωση; Και το λέμε διότι κατά το παρελθόν έχουμε ουκ ολίγες φορές δεχθεί τις καταγγελίες παραγωγών που ουδέποτε έμαθαν ότι είχαν δικαίωμα….αλλά δεν…

Επίσης: Πόσο φοβερό και τρομερό είναι να σχεδιαστεί μια εφαρμογή, ώστε εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και βάσανα, να μπορεί ο παραγωγός να δηλώνει τη ζημιά που υπέστη, να κάνει την αναγγελία; Στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης ζούμε! Ο ΕΛΓΑ, έχει μείνει μερικές δεκαετίες πίσω, στην εποχή των ανταποκριτών.

  • Ο Πιερακάκης θα μας σώσει, …αρκεί να τον αφήσουν, όμως!

Και κάτι ακόμη, που και αυτό το έχουμε πολλές φορές επισημάνει: Εκείνος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, που προ 5ετίας ανακοινώθηκε ότι βγαίνει σε διαβούλευση για να αλλάξει επιτέλους και που ελπίζαμε όλοι ότι θα σταματήσουν οι παραλογισμοί του τύπου «δεν καλύπτεται η ζημιά στην ανθοφορία ή στο κρόκιασμα της ελιάς», λες και χωρίς ανθό μπορεί ποτέ να δώσει καρπό ένα δέντρο, τι θα γίνει; Όλο αλλάζει και όλο ο ίδιος μένει!

Στην κεντρική σελίδα του ΕΛΓΑ υπάρχει ακόμη η σχετική ανάρτηση με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν προτάσεις, με την επισήμανση ότι «ο ΕΛ.Γ.Α., άμεσα, θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης που εκπονήθηκε το 2014 αλλά και για την εκπόνηση νέων επιμέρους αναλογιστικών μελετών».

Άλλη ερώτηση: εκείνο το μικτό μοντέλο που προωθούσε και εξέταζε ο Μ. Βορίδης, το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα σύστασης συνεργειών μεταξύ του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και του ΕΛΓΑ με κύριο στόχο να δημιουργηθεί ένα καλύτερο ασφαλιστικό προϊόν, το οποίο θα παρέχει περισσότερες, δικαιότερες και καλύτερες ασφαλιστικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, τι απέγινε; Τό’ φαγε η μαρμάγκα κι αυτό;

Εν πάση περιπτώσει, έχει κουράσει πολύ το θεματάκι. Ισχύει, καταλαβαίνουμε, το «όποιος βαριέται να ζυμώσει», οι αγρότες, όμως, πληρώνουν εισφορές και στην Αιτωλοακαρνανία, μάλιστα, πληρώνουν ποσά πολλαπλάσια από αυτά που ως αποζημίωση λαμβάνουν, …προφανώς επειδή σε όλη την Ελλάδα κάνει ζημιές, εδώ κάνει…τοπικό ΕΛΓΑ.

Διαβάστηκε 463 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία