Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:57 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 12:54

Πρεμιέρα Πανελλαδικών: Τι λένε υποψήφιοι για τα θέματα της Έκθεσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατανοητά και βατά ήταν τα θέματα της Έκθεσης, όπως αναφέρουν υποψήφιοι που συμμετείχαν στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών στο Αγρίνιο. 

Ο Δημήτρης Σκλαβενίτης μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου ανέφερε στο sinidisi.gr: “Το θέμα ήταν «Ο κόσμος, οι προσδοκίες και οι φόβοι των νέων μετά την πανδημία». Eπί τη ουσίας, στην έκθεση (άσκηση Δ1) ήταν σχετικό με την ενότητα «εφόδια και τις δεξιότητες», ενώ το κομμάτι της λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου. Έπρεπε να αναπτύξουμε πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 που επί της ουσίας θα έχει περισσότερο μίσος, ψηφιακή προπαγάνδα, προπαγάνδα υπέρ κάποιον συμφερόντων κλπ. Επίσης γράψαμε πώς εμείς ως νέοι το 2025 θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να ελαττώσουμε τα φαινόμενα αυτά. Είχε διάφορες άλλες ασκήσεις και ποίημα του Γκάτσου που ζητούσε να γράψουμε αν θέλαμε να ζήσουμε σε μια φανταστική πολιτεία και γιατί. Αν κάποιος ήταν συγκεντρωμένος και είχε διαβάσει θα μπορούσε να ανταποκριθεί καλά. Τις νέες αλλαγές ου εφαρμόζονται θα τις αντιληφθούμε σε λίγο όταν κληθούμε να τις εφαρμόσουμε, τότε θα έχουμε καθαρή εικόνα. Η ουσία είναι εμείς οι εξεταζόμενοι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και να διαβάζουμε για το κάθε μάθημα».

Ο Αντώνης Φραγκούλης μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου σημείωσε ότι «για όποιον είχε διαβάσει τα θέματα θα ήταν σχετικά εύκολα και θα μπορούσε να τα αναπτύξει όπως έπρεπε. Η ευρύτητα του θέματος, εκτός του ότι μπορούσες να γράψεις πολλά, ταυτόχρονα ήταν και παγίδα, έπρεπε να μην παρασυρθείς”. Σχολίασε επίσης ότι ο  κορονοϊός δεν επηρέασε φέτος τόσο πολύ, αλλά το μικρό χρονικό διάστημα στο σχολείο ήταν αρνητικό. “Οι αλλαγές στο σύστημα έχουν δύο όψεις, γιατί κάποιους θα τους ωφελήσουν και κάποιος όχι, αν και η εκτίμηση μου είναι πως το Μ.Ο. των μαθητών θα είναι μέτριο επίπεδο στις πανελλαδικές”.

Ο Θοδωρής Κατσαντάς μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου είπε: «Δεν δυσκολεύτηκα, τα έγραψα όλα και ήμουν εντός των ορίων. Το θέμα ήταν εύκολο. Η χρονιά ήταν όμως δύσκολη λόγω του εγκλεισμού συνεχώς στο σπίτι και ταυτόχρονα της τηλεκπαίδευσης διότι δεν είχαμε επαφή με τον καθηγητή, έπρεπε να παλέψεις μόνο σου. Στοχεύω στην σχολή των Μηχανολόγων του Μετσόβιου στην Αθήνα».

Ο Γιάννης Τσώλης μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου τόνισε: «Ήταν εύκολα τα θέματα για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα. Η χρονιά ήταν περίεργη και γεμάτη με άγχος, αλλά η αρχή των πανελλαδικών έγινε καλά, λόγω των εύκολων θεμάτων. Οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν φέτος θα τις δούμε, ίσως δεν είναι δύσκολες, ευελπιστούμε να περάσουμε και να πετύχουμε το στόχο μας όλοι».

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Περισσότερα στην εφημερίδα “Συνείδηση”  

Κεντρική φωτογραφία: protothema.gr

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.