Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:13 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 09:57

Οι αδερφοί Παπαστράτου και ο πολεοδομικός σχεδιασμός του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση που εμπεριέχει και σχόλιο για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης του Αγρινίου δημοσιεύει ο Γιάννης Γιανακόπουλος. Μας δείχνει την καλλιτεχνική αποτύπωση των αδερφών Παπαστράτου σε εξωτερική πόρτα των Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων και μιλά για την πρόταση την οποία κατέθεσαν οι μεγάλοι ευεργέτες χωρίς να βρουν ανταπόκριση.

“Στην ανατολική θύρα του προαυλίου των Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων στο Αγρίνιο φιλοτεχνήθηκε με ένα έξυπνο τρόπο η φωτογραφία των αδελφών Παπαστράτου οι οποίοι υπήρξαν οι μεγάλοι ευεργέτες της πόλης. Μεταξύ των πολλών και σημαντικών ευεργεσιών ήταν και η δημιουργία σχολικού συγκροτήματος που σήμερα περιλαμβάνει δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο. Μεταξύ των άλλων οι αδελφοί Παπαστράτου στη δεκαετία του 1930 κατέθεσαν πολεοδομικό σχέδιο για την πόλη του Αγρινίου που εκπόνησαν Γερμανοί αρχιτέκτονες. Δεν εφαρμόστηκε όμως γιατί οι τότε στενοκέφαλοι προύχοντες δεν το αποδέχτηκαν και δυστυχώς το Αγρίνιο πολεοδομικά έχει σήμερα αυτή την εικόνα…”, αναφέρει το κείμενο και παρατίθεται αεροφωτογραφία του Αγρινίου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαννακοπουλος

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 861 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.