Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:50 μμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 18:27

«Εμμέλεια»: Η βυζαντινή παραδοσιακή χορωδία της Παντάνασσας ταξίδεψε στην Πάτρα (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία η εμφάνιση της βυζαντινής και παραδοσιακής χορωδίας «Εμμέλεια» στην εκδήλωση της Ε. ΡΩ Πατρών για τον στρατηγό Ι. Μακρυγιάννη.

Ύστερα από πρόσκληση της Ενωμένης Ρωμιοσύνης, η χορωδία παρευρέθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου στην Εγλυκάδα Πατρών για την πρώτη ζωντανή εκδήλωση, μετά την πανδημία σε ανοιχτό χώρο, και εκτέλεσε παραδοσιακά και νεωτερικά άσματα ως φόρο τιμής στον ήρωα του ’21.

Η Νεανική Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» είναι καρπός της αγάπης, του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας κάποιων ανθρώπων για τη νεότητα και τη συνέχιση της Ελληνορθόδοξης παράδοσης στον τόπο.

Η χορωδία λειτουργεί τακτικά όλο το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ψυχαγωγούνται καθώς ασχολούνται με την υμνολογία της εκκλησίας και τα παραδοσιακά τραγούδια. Τη χορωδία υποστηρίζει πολυμελής ορχήστρα από νέους που παίζουν διάφορα μουσικά όργανα.

Πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε κάθε μεγάλη θρησκευτική γιορτή στο χωριό και αλλού και συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έλαβε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στην Κατούνα, στην Αμφιλοχία, τον Αστακό και την Πάτρα. Τον Ιούλιο του 2019 έλαβε μέρος στο διεθνές φεστιβάλ Καρπενησίου. Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εμφάνιση της χορωδίας στην εκδήλωση αφιερωμένη στον Ι. Μακρυγιάννη.

Τη χορωδία από της ιδρύσεώς της διευθύνει ο ιεροψάλτης και δάσκαλος κ. Καμζέλας Κων/νος. Στην παρούσα εκδήλωση διηύθυνε τα νεωτερικά τραγούδια η φοιτήτρια Φιλολογίας κ. Τσουραπούλη Χριστίνα.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 461 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.