Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  3:15 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 20:46

Αιολικά στον Αρακύνθο: Ένσταση καταθέτει ο Δήμος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένταση αποφάσισε να καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου για την επικείμενη εγκατάσταση δύο αιολικών πάρκων στο όρος Αράκυνθος.

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών η Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) προχώρησε στην έκδοση δύο βεβαιώσεων παραγωγού ενέργειας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο, σε θέσεις που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Αγρινίου, αλλά και του Δήμου Μεσολογγίου. 

Με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μια χαρακτηρισμένη περιοχή Natura και έναν ορεινό όγκο, που διαθέτει απείρου κάλλους δασώδεις εκτάσεις και αποτελεί καταφύγιο για δεκάδες προστατευόμενα είδη πτηνών, ο Δήμος Αγρινίου αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση ένσταση για τις συγκεκριμένες επενδύσεις (η ένσταση θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τις 7 Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι οι βεβαιώσεις παραγωγού από τη ΡΑΕ δεν συνεπάγεται την οριστική άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των αιολικών πάρκων.

Πάντως στη συγκεκριμένη επένδυση εκτός από το Δήμο Αγρινίου, αντιδρούν και άλλοι φορείς της περιοχής του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ ανάλογη απόφαση αναμένεται να πάρει και ο Δήμος Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων που κοινοποιήθηκε στην Κοινότητα Μεσολογγίου  βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης η εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην κορυφογραμμή του όρους Αράκυνθος που αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) του δικτύου Natura 2000 και διαθέτει σημαντικούς οικότοπους που υπάγονται στη διοίκηση και διαχείριση του.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου τόνισε σε μια περιοχή που προστατεύεται από την συνθήκη Natura και διαθέτει δάσος ιδιαίτερου κάλλους, δεν μπορεί να εγκατασταθεί μια τέτοιου είδους επένδυση, ενώ διευκρίνισε  πως ο ίδιος δεν είναι κατά των ανεμογεννητριών γενικά, αλλά η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο αν προχωρήσει θα είναι καταστροφική.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

foto tanea.gr

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 395 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News