Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 18:52

Ξάνθη - Παναιτωλικός 2-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Ξάνθη έκανε το μεγάλο βήμα για την άμεση επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα. Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Βέργου, με ανατροπή στην επανάληψη νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό κι έχει τον πρώτο λόγο για την Κυριακάτικη ρεβάνς στο Αγρίνιο. Εμπερτ και Μικελτάτζε τα γκολ της νίκης.

Το «αφεντικό» του ζευγαριού της με τον Παναιτωλικό έγινε από σήμερα (26/5) η Ξάνθη, καθώς επικράτησε με 2-1 στα Πηγάδια και πλέον έχει το προβάδισμα για να γίνει εκείνη η 14η ομάδα της Super League 1, ενόψει της ρεβάνς του Αγρινίου την ερχόμενη Κυριακή. Μάλιστα εκτόξευσε και την ψυχολογία της, αφού κέρδισε με ανατροπή και χωρίς τους Τάτο, Παπάζογλου.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Ιτσο κάτω από τα γκολπόστ, τους Πέτροβιτς, Βέκερ, Τζούρμαν, Παντελιάδη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Δημούτσου, Θυμιάνη στον άξονα, τον Εμπερ σε επιτελικό ρόλο, τους Ντίνα, Σιατραβάνη στα άκρα και τον Θανάση Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Κνετ στο τέρμα, τους Μανθάτη, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδη, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ντίας στον άξονα, τους Μπαρμπόσα, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μεντόσα «οργανωτή» πίσω από τον Βέργο.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Σέντρα στο ματς και από την αρχή φάνηκε ότι η Ξάνθη ήθελε να ψάξει τον Παπάζογλου και με πιο δραστήριο παίκτη τον Παντελιάδη έπαιζε από τα αριστερά, ενώ ο Παναιτωλικός θα έψαχνε βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Με αυτόν τον τρόπο τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6', όταν ο Μπαρμπόσα βρήκε στον Ντουάρτε, εκείνος «κέρδισε» τον Πέτροβιτς και έκοψε στην περιοχή του Ιτσο, όπου ο Βέργος ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και σκόραρε με πλασέ (λίγο αργότερα σε ανάλογη φάση με «πρωταγωνιστές» τους ίδιους ο 26χρονος φορ δεν πρόλαβε να πλασάρει και ανακόπηκε).

Ετσι αρκετά νωρίς είχαμε νέα δεδομένα και οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν από την πλευρά του 33χρονου μπακ που έκανε καλά γεμίσματα, όμως οι Καρασαλίδης-Τσότσαλιτς αλλά και Εντινγκά, «καθάριζαν» τις περισσότερες «εναέριες μονομαχίες». Μάλιστα μέχρι το 30' εκείνος που «φλέρταρε» ουσιαστικά ξανά με το γκολ ήταν ο Παναιτωλικός, όταν ο Βέργος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και έστρωσε στον Ντίας που ήταν μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έκανε κακό πλασέ.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι θέλησαν να γίνουν πιο συμπαγείς και στο 35' ο Μικελντάτζε αντικατέστησε τον Πέτροβιτς που είχε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Ντουάρτε και ο Σιατραβάνης οπισθοχώρησε. Αυτόματα η Ξάνθη βελτιώθηκε ανασταλτικά, απείλησε με τους Εμπερτ, Ντίνα και το παιχνίδι έγινες ντέρμπι.

Ο ΒΕΡΓΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΧΑΣΤΟ, Ο ΕΜΠΕΡΤ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟ 1-1

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με... τρελό ρυθμό και μόλις στα 15 δευτερόλεπτα ο Βέργος έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ. Ο φορ των «κυανοκίτρινων» απώλεσε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι και η μπάλα... τιμώρησε τον Παναιτωλικό στο 52', όταν ο Σιατραβάνης βρήκε στον Εμπερτ μέσα στα καρέ του Κνετ, η άμυνα των φιλοξενούμενων «έκατσε» και ο 34χρονος χαφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αυστριακού γκολκίπερ. Αμέσως μετά (54') ο Βέργος έχασε ακόμη μία καλή στιγμή και οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τον έλεγχο. Στο 66' σε στατική μπάλα ο Ντίας «πέταξε» ακόμη μία ευκαιρία στα σκουπίδια, αλλά της Ξάνθης δεν ήταν... Παναιτωλικός.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (2-1)

Οι φιλοξενούμενοι τα έχαναν, οι γηπεδούχοι τα έβαζαν και στο 71' ο Μικελτάντζε εκμεταλλεύτηκε τη νέα κάκιστη ανασταλτική λειτουργία των αντιπάλων του και από κοντά «έγραψε» το μετέπειτα τελικό σκορ. Εκτοτε και μέχρι το φινάλε η Ξάνθη έδωσε χώρο στους «κυανοκίτρινους», που όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά και κράτησε την υπερπολύτιμη νίκη.

MVP: Ο Μικελτάντζε. Ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός βοήθησε ανασταλτικά στο μαρκάρισμα του Ντουάρτε, πήρε πρωτοβουλίες και σημείωσε το «χρυσό» γκολ της Ξάνθης.

Στο ύψος του: Ο Παντελιάδης. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων ήταν συνολικά ο πιο δραστήριος παίκτης τους. Πολλές «μάχες» για τον Παπάζογλου.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τσότσαλιτς. Ο στόπερ του Παναιτωλικού στο δεύτερο μισό απώλεσε τις περισσότερες «μονομαχίες» που έδωσε.

Η «γκάφα»: Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού στη φάση του 2-1 ήταν κάκιστη. Οπως και της Ξάνθης στο 1-0.

Το «στραγάλι»: Απαρατήρητος πέρασε ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Ξάνθη πήρε μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς με τις χαμένες ευκαιρίες των Ντίας, Βέργου (κυρίως εκείνη στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου), δεν το έκανε και τώρα βρίσκεται με το 1,5 πόδι στη Super League 2.


ΞΑΝΘΗ: Ιτσο, Πέτροβιτς (35' Μικελντάτζε), Βέρκερ, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Δημούτσος, Θυμιάνης (69' Τεσίγια), Ντίνας (69' Στρόιχεν), Έμπερτ, Σιατραβάνης (87' Στάθης), Θ. Παπάζογλου (87' Καπνίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μανθάτης, Καρασαλίδης, Τσότσαλιτς, Περέιρα (86' Βάντερσον), Ντίας, Εντινγκά (86' Καρέλης), Μπαρμπόσα, Μεντόσα (63' Ταχάρ), Ντουάρτε (74' Αριγίμπι), Βέργος (74' Ματσόλα)

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 299 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.