Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:28 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 20:01

Για ΦΕΚ τα 24 εκατ. ευρώ ενισχύσεων για κηπευτικά και βουβαλοτροφία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εν αναμονή ΦΕΚ βρίσκεται η ΚΥΑ για την πληρωμή φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού, η οποία έχει υπογραφεί από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Η ενίσχυση είναι συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ και αφορά την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, το καρπούζι, τη θερμοκηπιακή ντομάτα, το θερμοκηπιακό αγγούρι και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας

Μόλις η απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει η αποζημίωση των καλλιεργητών από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Τις διαδικασίες για την πληρωμή αποζημιώσεων περιέγραψε στη Βουλή ο ΥπΑΑΤ, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Όπως τόνισε «είναι ήδη και περιμένει τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ η απόφαση μας για τα 24 εκατομμύρια που σας είχα πει και την άλλη φορά τα οποία καλύπτουν και την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, το καρπούζι, τη θερμοκηπιακή ντομάτα, το θερμοκηπιακό αγγούρι και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας. Εάν θέλετε το σχέδιο της απόφασης είναι εδώ, το έχω υπογράψει εγώ και ο Θ.Σκυλλακάκης και - όπως σας είπα- είναι στη διαδικασία για να πάρει ΦΕΚ».

Διαβάστηκε 368 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία