Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:08 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 18:30

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα εμβόλια δεν είναι πλέον μονόδρομος - «Ναι» από τον ΕΜΑ για το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δόθηκε το «πράσινο φως» για το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid-19

Επίσημα πλέον τα εμβόλια δεν αποτελούν μονόδρομο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, καθώς ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Ουδείς πλέον μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τον Covid-19 και θα πρέπει να καταφεύγουμε σε εμβόλια τα οποία είναι δυνητικά επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία όπως επίσημα έχουν αποδεχθεί όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί.

Η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) ολοκλήρωσε την αναθεώρησή της, σχετικά με τη χρήση του φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab, που έχουν αναπτύξει οι GlaxoSmithKline και την Vir Biotechnology, για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το sotrovimab μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία επιβεβαιωμένης λοίμωξης COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους (ηλικίας 12 ετών και άνω και βάρους τουλάχιστον 40 κιλών) που δεν χρειάζονται συμπληρωματική θεραπεία με οξυγόνο και που κινδυνεύουν να προχωρήσουν σε σοβαρή λοίμωξη.

Το φάρμακο χορηγείται με ενδοφλέβια χρήση.

Ο EMA ανακοίνωσε τις συστάσεις του μετά από μια ανασκόπηση των δεδομένων σχετικά με την ποιότητα του φαρμάκου και έπειτα από μια μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις του sotrovimab σε ενήλικες ασθενείς με ήπια συμπτώματα COVID-19.

Μια προγραμματισμένη ενδιάμεση ανάλυση αυτής της μελέτης έδειξε ότι το sotrovimab μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας για περισσότερες από 24 ώρες ή αυτόν του θανάτου κατά 85% σε σύγκριση με το placebo: η νοσηλεία για περισσότερες από 24 ώρες ή ο θάνατος εμφανίστηκε στο 1% (3 στους 291) των ασθενών που έλαβαν το sotrovimab και στο 7% (21 στους 292) αυτών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1023 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.