Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:43 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 11:36

Διαδικτυακά η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2021 (Παρ 18 - Δευ 21/6/2021)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει φέτος με δια ζώσης και διαδικτυακές εκδηλώσεις από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου. Παρά τις δυσκολίες διοργάνωσης ζωντανών εκδηλώσεων και σε πείσμα των καιρών, συλλογικότητες και φορείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί,  εθελοντές ενεργοί πολίτες, εργάζονται πυρετωδώς για την μελωδικότερη μέρα του χρόνου.

Από το Ηρώδειο έως την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ο Αχελώος, τα Άγραφα, η Αμφιλοχία, η Σαντορίνη, η Συκιά Κορινθίας, η Λάρισα, η Κόρινθος, τα Κρέστενα, η Ξάνθη, το Μεσολόγγι, η Λειβαδιά και άλλες πόλεις και περιοχές της χώρας ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν ξανά με νότες και μελωδίες.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την  Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Έκτοτε η Ελλάδα γιορτάζει κάθε χρόνο την 1η του καλοκαιριού- την 21η  Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου.

Οι εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένες και φέτος λόγω της πανδημίας. Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις,  στη FB σελίδα μας.

Διαβάστηκε 416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 11:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.