Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:40 πμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 11:01

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας- Λευκάδας: Επαναλειτουργούν τα μουσεία Αγρινίου και Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων ενημερώνει ότι επαναλειτουργούν τα Αρχαιολογικά μουσεία Αγρινίου και Θέρμου παρέμειναν για προληπτικούς λόγους κλειστά λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά:

Από τις 14 Μαΐου έκαναν την επανεκκίνησή τους τα δημόσια μουσεία της χώρας, μετά από μήνες «σιωπής» λόγω του lockdown για τον περιορισμό εξάπλωσης της Covid-19. Ανάμεσα σε αυτά επαναλειτούργησε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας.

Τα Αρχαιολογικά μουσεία Αγρινίου και Θέρμου παρέμειναν για προληπτικούς λόγους κλειστά λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής Αιτωλοακαρνανίας.

Σήμερα που γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), τα αρχαιολογικά μουσεία Αγρινίου και Θέρμου ξανανοίγουν με ασφάλεια τις πύλες τους στο κοινό, ενώ πολύ σύντομα, μετά την ολοκλήρωση εργασιών επισκευής, θα ανοίξει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου.

Τα Μουσεία λειτουργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας και υγιεινής (πχ υποχρεωτική χρήση μάσκα, τήρηση αποστάσεων, συγκέντρωση περιορισμένων επισκεπτών ανά αίθουσα, καλός αερισμός χώρων, τακτική καθαριότητα, απολύμανση κλπ) και  έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων.

Ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών μουσείων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, 8:30-15:30, καθημερινά εκτός Τρίτης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα