Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:54 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 19:14

Επιδότηση έως 100.000 για τις επιχειρήσεις της εστίασης – Ξεκινούν οι αιτήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η δράση στοχεύει στην επιχορήγηση μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου για την προμήθεια πρώτων υλών

Ξεκινάει την Παρασκευή η νέα δράση: «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών», η οποία στοχεύει στην επιχορήγηση μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για την προμήθεια πρώτων υλών μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους. Σύμφωνα με την προκήρυξη, επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 100.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ ως συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ετησίου κύκλου εργασιών έτους 2019.

Στις επιχειρήσεις, που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020, δίνεται συνολική μη επιστρεπτέα ενίσχυση υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ανηγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020). 

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 330 εκ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

  • 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,
  • 56.21: Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις,
  • 56.29.20: Αλλες υπηρεσίες εστίασης,
  • 56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.

Οι αιτήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και θα υποβάλλονται  ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία